Forum > i30 FD

[i30 FD] Wymiana oleju

<< < (12/40) > >>

pacula79:
Trochę dziwne bo dzwoniłem do dystrybutora Motul i facet powiedział, że może być ten lub Fe , pierwszy na liście rekomendowanej jest Eco 0W40. Zdecydowałem się na 5w40 , bo nie wiem co było lane, i dlatego wybrałem coś pośredniego. Sugerując się postem #2, czyli jeśli chodzi o tego Mobil, to wpisując w wyszukiwarce na stronie Mobil, wychodzi całkiem inny olej czyli 5W30.

adamek:
i30 w posiadaniu od 2 tygodni, pasuje wymienić olej.
Nie mam pojęcia co było zalane wcześniej, zawieszka Castrola dlatego podejrzewam, że właśnie ta marka, i wg niej 5W40
Samochód ma 154.000 km silnik G4FC
Czy Mobil 1 0W40 New Life będzie dobrym wyborem? Czy może jednak po prostu Shell Helix Ultra 5W40 lub 0W40? Czy proponujecie coś innego?

radekj:
ASO Korean Motors na przeglądzie zalało mi Eneos 5W40. Miał ktoś z tymi olejami do czynienia? Bo ja szczerze mówiąc pierwsze słyszę...

kosmos2011:
Koniec świata jak ASO wlewa Eneos  :-D

misieq:
Witam, czy ktos orientuje sie czy bedzie jakis problem jezeli zaleje do mojej i30 olej Motul x-clean 8100 5W40 API SM/CF , ACEA C3 ? Pytam gdyz producent zaleca 5W30 ale poprzedni uzytkownik samochodu w zeszlym roku wlal Shell Helix Ultra 5W40. Pytanie brzmi czy mozna zmienic na 5W30 ? Czy lepiej juz pozostać na 5W40 ? i spokojnie wlac tego motula..

Zalecenia z ksiazki serwisowej: Shell Helix Diesel Ultra AB-L 5W30 ACEA C3, A3/B4;
Shell Helix Ultra 5W40 ACEA A3/B4

Nie posiadam DPF

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej