Po zastanowieniu:
Nie jezdzij na gazie jak masz z nim problem, najlepiej zakręć gaz zaworem przy butli.
Zawsze zaczynasz naprawę tak żeby na benzynie chodzilo ok(ja nie dałem rady, ale to wyjątek :-P )
Jak masz gdzieś blisko stacje shella, nalej do możliwie pustego baku vpower racing(koniecznie racing) tak z 10-15l(powinny się troche wtryski przepłukać), jak nie to środek stp do czyszczenia wtrysków. Jeśli będzie poprawa - prawdopodobnie znasz odpowiedź.
Żeby się upewnić że nie bierze lewego powietrza - ściągasz rurki gazowe z kolektora - wkręcasz np. śrubke do środka.
Aktualnie żadnych błędów na kompie nie masz? Bo może tam być podpowiedź.
Cisnienie benzyny rozumiem że sprawdzałeś, świece filtry, kable wn wymienione/napewno są ok.
Sprawdzali Ci cisnienie benzyny? z tego zo pamiętam powinno być coś koło 3bar.
Odlacz aku(wykasuje pamięć komputera, bo mogła zasyfić się gazem), nie wiem jak przepływomierz(nie mam), przy okazji - dobrze kręci? Może aku poprostu pada. Możesz jeszcze spróbować pogadać tam gdzie montowali Ci LPG co ruszali przy montażu, może coś źle poskładali/poruszyli.
Wolne obroty masz ok? Może silniczek krokowy? Warto przy okazji przeczyścić przepustnice odpowiednim środkiem w sprayu(0 wiedzy, ok 5-10min roboty).
Masz jeszcze jakieś problemy czy tylko to odpalanie? Wcześniej coś było?
Duże tego i troche nie po kolei, ale padniety jestem. Najlepiej sprawdz wszystko, przemyśl, poczytaj na necie, nie sugerując się że masz gaz.
Ja też się sporo męczyłem u siebie zanim doszedłem, przez przypadek, oczywiście sam bo nikt nie miał pomysłu.