Autor Wątek: Trudności z uruchomieniem na zimnym silniku - Accent '00  (Przeczytany 20331 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kubek

• Gość
Trudności z uruchomieniem na zimnym silniku - Accent '00
« Odpowiedź #90 dnia: 22 Listopad 2009, 22:01:48 »
ale to wy mowicie o czujniku gazu lpg czy gazu w sęsie benzyny:), bo zgłupiałem już:)?
Ja mam Sekwęcję wiec zawsze zapala na benzynie:)...

doman76

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 22 Listopad 2009, 23:41:47 »
nic mi nie wiadomo aby była temperatura benzyny gdzieś sprawdzana.
Zapala na benzynie ale komputer "uczy sie".
Jezdząc na lpg "uczy sie" jakie powinny być parametry dla benzyny, komp gazu zamienia to na lpg.
Majac uszkodzony czujnik temperatury lpg komp gazu glupieje, komp samochodu uczy sie nie tego co powinien itd.
A jak nagle z gazu zamienisz mu paliwo na benzyne to moze miec problem z odpaleniem. To tak w skrocie i znacznym uproszczeniu.
Swoja droga to mi pare razy padal czujnik temperatury lpg(na poczatku) ale zwykle auto gaslo na lpg.

kubek

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 23 Listopad 2009, 11:33:16 »
dzięki za wyjaśnienie, to już kumam, tak mój miał sprawdzane to tak zwane "uczenie sie" z komputerów i jest ok....
Kuba

DAV7

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 26 Listopad 2009, 09:49:13 »
Nabijanie ukadu kilkakrotnym przekręceniem kluczyka nic nie pomoże ( u mnie tak było ) po prostu wydaje mi sie ze zaworek zwrotny w pompie, albo ten od regulacji cisnienia w układzie puszczał, lub te szybkozłączki weżyków bezynowych, u mnie cofające się paliwo zaciągało powietrze przez te złączki a pozniej pompa dobijała ciśnienie lecz w układzie była znikoa ilość powietrza i zanim pompa to przedarła ( miala cisnienie ok) to auto zapalało za 3 razem , a po jakims czasie muliło, a pozniej bylo juz ok. Jak już zapali za 2, 3 razem wyłącz sinik i sproboj odpalic jeszcze raz . Ciekawe czy bedzie odpalał za kazdym razem? . U mnie odpalał. Pewnie dzieje się tak ze jak masz bak zatankowany to mniej bęzyny się wraca i jest mu lepeij zapalic ( tak mysle, a jak jest naprawde nie wiem ) u mnie podmiana pompy i całego wkładu baku pomnogła ( przy czym paliwo cofa sie po kilku godzinach nie wyjdziue to na diagnostyce, po prostu mikro nieszczelności robią swoje). Pozdrwaiam

kubek

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 29 Listopad 2009, 09:54:22 »
..DaV7...dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
KUba