ja sporo się nawalczyłem u siebie, okazało sie że powodów było kilka, więc naprawde nie radze kupować wszystkiego w ciemno. Lepiej zapłacić choćby więcej za diagnoze i kupić 1 rzecz a nie 10.
Jak ja wymieniałem cewke immo zapłaciłem z tego co pamiętam napewno poniżej 200zł, chyba coś 120 w aso oczywiście. Aż tak chyba ceny się nie różnią? Spróbuj pochodzić po sklepach, czasem sprowadzają jakieś części poza oficjalną dystrybucją hyundaia, w aso ceny też się bardzo różnią. Mi chłopaki koło domu rozwalili boczny kierunek - aso 86zł, ale wolałem 12zł dołożyć(z przesyłką już) i kupić w
http://www.autokia.pl/, też nowy i oryginał, numery hyundaia takie jak powinny być.
Poza tym piszesz
rano po nocy swiece suche, po pierwszym zakreęceniu rozrusznikiem gdy silnik sie poklekocze i zgaśnie świece też suche raczej czyli lanie wtrysków chyba odpada
ja bym starał się do tego dojść, immo powinno wogóle nie pozwolić Ci zapalić auta (powinna ruszyć pompa, rozrusznik,, ale nie ma mowy o chwilowym odpaleniu)
Immo może się kończyć i np. powodować problemy dodatkowo 1/10razy, ale napewno to nie jest główny powód.
Sprawdzałeś cewki? tzn czy nie ma przebić? Opisywałem gdzieś an forum ostatnio, w Twoim przypadku wykręciłbym wszystkie świece, w razie uszkodzenia cewki jedna-dwie powinny być znacznie mocniej obkopcone.
Możesz spróbować też odpalić silnik bez części czujników, któryś może wprowadzać komputer w błąd, w granicach normy, tak że komp nie wyświetla błędów, auto powinno odpalic bez przepływki z tego co pamiętam(bo sam jej nie mam), czujnika położenia przepustnicy, resztę możesz poszukać, ale ja jednak skłaniałbym się ku pełnej diagnozie komputerowej jeśli pompa będzie ok.
Co do pompem zamienników to też różne legendy na forach o nich krążą, więc może zastanów się jeszcze nad zamiennikiem.
No chyba że kompletnie już masz dosyć. Zostaw auto na noc u mechanika, jeśli jest tak pewny że to immo, to dogadaj się(a najlepiej pisemnie) tak żebyś mógł zwrócić antenę w przypadku błędnej diagnozy.