Forum > Accent
Dziwne drgania silnika
Kopruch:
U mnie to samo. Dokładnie w tym samym zakresie obrotów. Mam czasem wyrzuty sumienia że za bardzo żyłuje silnik i często zmieniam bieg jak tylko zaczyna drgać, żeby się nie męczył :). (oczywiście mam świadomośc tego że 2000-3000 to jak najbardziej normalna praca silnika).
Dodatkowo drgania występują na biegu jałowym jak już wyłączy się ssanie i np. włączę światła. Wtedy na moment obroty spadają i troche burknie spod klapy. Zapewne w taki sam sposób jak przy włączaniu klimy :).
ps. Witam wszystkich forumowiczów !!
kml:
--- Cytat: "Kopruch" ---Wtedy na moment obroty spadają i troche burknie spod klapy
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie to jest objaw bankowo powiązany z niewydolną elektryką w samochodzie i trzeba zajrzeć do alternatora i w tamte okolice.
Kopruch:
Możliwe. Poprzedni właściciel wstawił nowy akumulator (centra) w nadziei żę problem zniknie. Jednak silnik pali na dotyk za kazdym razem wiec chyba ładowanie jest ok. Dla pewności mogę pomierzyć, tylko proszę o wskazówki co gdzie i ile ma być :).
Jesli to off top to proszę na priva ewentualnie jeśli może się to komuś przydać założę nowy temat.
Gordinho:
--- Cytat: "kml" ---Gordinho, a jak czujesz te drgania? Na kierownicy czy budą trzęsie?
--- Koniec cytatu ---
Nic z powyższych, słyszę że silnik pracuje inaczej niż powyżej i poniżej wskazanych obrotów. Możliwe że jakaś świeca źle pali. Jutro kupuje nowe świece i zobaczymy czy coś pomoże...
kml:
--- Cytat: "Gordinho" ---Jutro kupuje nowe świece i zobaczymy czy coś pomoże...
--- Koniec cytatu ---
A przewody ok?
Nawigacja
[#] Następna strona