Forum > Accent

Dziwne drgania silnika

<< < (4/5) > >>

Kopruch:
Ja wymieniłem świece i żadnego rezultatu (w tej kwestii) to nie dało. Wydaje mi się że to bardziej wina poduszek silnikowych. Możliwe że bardziej wybite nie dają rady powstrzymać rezonansu w jaki wpada silnik na tych obrotach. Ale to tylko moje przemyślenia na chłopski rozum :)

Zbyszek:

--- Cytat: "Kopruch" ---Wydaje mi się że to bardziej wina poduszek silnikowych
--- Koniec cytatu ---

U mnie kiedys był problem z poduszkami ale wówczas miałem problem z biegami (głównie trójka). Po wymianie poduszek (przód i tył) problem znikł. Nie zauważyłem niepotrzebnych drgań silnika.

mafia_863:
Ja mam ten sam problem.W okolicach 2800 obr/min silnik pracuje tak samo lecz czuje w kabinie drgania (mniej wiecej jak deska rozdzielcza).Szukalem przyczyny pod maska, kladlem sie pod auto i nic nie zauwazylem.Po prostu tak ma:) Moze wspolnymi silami cos zdzialamy :-)

Cien:

--- Cytat: "mafia_863" ---Ja mam ten sam problem.W okolicach 2800 obr/min silnik pracuje tak samo lecz czuje w kabinie drgania (mniej wiecej jak deska rozdzielcza).Szukalem przyczyny pod maska, kladlem sie pod auto i nic nie zauwazylem.Po prostu tak ma:) Moze wspolnymi silami cos zdzialamy :-)
--- Koniec cytatu ---

Mam to samo, ale słyszę ciut inna pracę silnika, jakiś rezonans ? tyle że w zakresie mniej więcej 2,8-3,2 tys obr :)

stylek:
Myślę, że to normalne, u mnie też słyszę lekki rezonans ale nie wiem przy jakich obrotach, bo mój Accencik nie posiada obrotomierza, dzieje się to przy 90 - 100 km/h powyżej już cichnie :-D trzeba z tym żyć :lol: da się !!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej