Forum > Accent

Dziwne drgania silnika

<< < (5/5)

Kopruch:

--- Cytat: "Cien" ---
--- Cytat: "mafia_863" ---Ja mam ten sam problem.W okolicach 2800 obr/min silnik pracuje tak samo lecz czuje w kabinie drgania (mniej wiecej jak deska rozdzielcza).Szukalem przyczyny pod maska, kladlem sie pod auto i nic nie zauwazylem.Po prostu tak ma:) Moze wspolnymi silami cos zdzialamy :-)
--- Koniec cytatu ---

Mam to samo, ale słyszę ciut inna pracę silnika, jakiś rezonans ? tyle że w zakresie mniej więcej 2,8-3,2 tys obr :)
--- Koniec cytatu ---

No wiec właśnie ja stawiam na rezonans. W Twoim przypadku objawia sie na wyzszych obrotach bo masz mniejszy silnik. Trzeba by sprawdzić bez maski np :) Mozliwe ze (jesli to reznans) ma na to wpływ nawet osłona pod silnikiem... Z resztą to chyba mało ważne. Najważniejsze że hultaje hul(t)ają bez problemu :)

Cien:
jesli rezonans, to mozliwe ze odpowiada za to zawieszenie silnika, np. poduszki

stylek:

--- Cytat: "Kopruch" --- Najważniejsze że hultaje hul(t)ają bez problemu
--- Koniec cytatu ---
I tak trzymać ! nie ma co narzekać za dużo, przecież to nie żadna limuzyna tylko słodki samochodzik :lol:

Gordinho:
Ja też stawiam na zawieszenie silnika, gdy na luzie powoli przeciskam go do tych obrotów to silnik bardzo ładnie i równo pracuje, drgania słyszalne są na tych obrotach dopiero w momencie gdy napędzane są koła, więc też zdaje mi się że to wina poduszek, a to że różni użytkownicy mają to samo na różnych obrotach może zależeć właśnie od zużycia poduszek itp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej