Forum > Accent
Dziwne drgania silnika
Gordinho:
Witam. Powiedzcie czy wy w waszych Accentach też słyszycie w kabinie dziwne drgania pochodzące z silnika przy obrotach między 2300 a 2800? Poniżej i powyżej tych obrotów silnik pracuje ładnie... Co może być przyczyną czegoś takiego?
marcusSE:
U mnie jedynie dziwne drgania czy cos w tym stylu wystepuja jak mam zalaczona klimatyzacje :shock: najbardziej jest to odczowalne kiedy auto stoi i silnik pracuje na wolnych obrotach.
Zbyszek:
U mnie wszystko ok, jedynie jak włącza się sprężarka klimy to słychac łożysko sprzęgła ponieważ na nie przenoszą się drgania ale ja już mam przejechane 127 tys. km a nie wiem jak ktoś jeździł wcześniej więc pewnie sprzęgło będzie niedługo do wymiany :-/ tym bardziej, że "czuc" już na pedale sprzęgła, że się "kończy"
kml:
Zbyszek, sprzęgło, komplet oryginał to koszt ok 600 pln - off topic ale zeby się nie stresował :)
Zbyszek:
kml, 600 pln za oryginał HYUNDAI to znośna cena ale można kupi taniej np. PHC VALEO za 425 pln detal minus rabat :-D Ja swoim hultajem robię symboliczne przebiegi bo na co dzień mam sam. służbowy ;-) ale sądzę, że przed następnymi wakacjami trzeba będzie wymienic :-/
Nawigacja
[#] Następna strona