Widzę że ten temat naszego Forum został mocno zdominowany przez temat "Zawieszenie". Wynika z tego, że chyba jest to największa bolączka tego modelu.
Ja z perspektywy niecałych 10 m-cy eksploatacji i 11,5 tys km mogę to potwierdzić. Poza zawieszeniem nie mam do tego samochodu naprawdę żadnych uwag. Nawet spalanie jest akceptowalne, zwłaszcza teraz, latem, gdy więcej jeżdżę poza miastem. Nie znalazłem niczego co by mnie niemile zaskoczyło.
Żeby być jednak całkiem zadowolony, rozważam samodzielny zakup porządnych markowych amortyzatorów do przodu. Z "tyłem" sobie poradziłem, co opisałem na poprzednich stronach. Szukałem na stronach różnych producentów amortyzatorów, ale albo za słabo szukałem, albo ci znani ich jeszcze nie udostępniają pod swoją marką. Po tym przydługim wstępie mam w związku z tym pytanie do PT Kolegów, którzy są zadowoleni z zawieszenia swojego samochodu. Czy ktoś wie jakie w końcu zostały zamontowane amortyzatory w Waszych samochodach? Nie znalazłem nigdzie na to pytanie odpowiedzi - poza tym, że kolega kri$ napisał, że to produkt KIA.
Bedę wdzięczny za konkrety.
Pozdrawiam wszystkich "aktywistów" tego Forum.