Forum > Tucson JM

[Tucson] Dziwny hałas pod obciążeniem silnika

<< < (4/6) > >>

Virtualer1:

--- Cytuj ---Hejka - tak z wszystkich wypowiedzi wynika ze jest to meczące lecz nie groźne, dobry grajek i subwoofer ,uwolni ciebie od tych męczarni :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---

No niewiem czy to jest takie mało groźne - mechanik po wymianie pokazał mi co było powodem tych dziwnych  hałasów, otóż sama tarcza i docisk były nie najgorsze, ale łożysko było w stanie fatalnym, było lużne i coś w nim latało. Także niewiem jak mogła by się zakończyć sprawa jakby mi gdzieś w trasie łożysko sprzegła się rozleciało.

--- Cytuj ---No wiec właśnie i tak co po niektórzy się wypowiadają że po zmianie sprzęgła problem znika, sam nie wiem co o tym myśleć bo wymiana sprzęgła to nie mały koszt.

--- Koniec cytatu ---

Bo ja wiem czy taki duży - za sprzegło VALEO ( oryginalne też było VALEO tylko ze znaczkiem hyundaia ) dałem 450zł i drugie tyle za wymianę. W starej Astrze płaciłem kiedyś podobną kwotę za wymianę sprzęgła.

DANET:
Bo ja wiem czy taki duży - za sprzegło VALEO ( oryginalne też było VALEO tylko ze znaczkiem hyundaia ) dałem 450zł i drugie tyle za wymianę. W starej Astrze płaciłem kiedyś podobną kwotę za wymianę sprzęgła.[/quote]

Dla mnie 900 to duża kwota i nie dysponuję na razie taką.  Tak naprawdę  nie mam też pewności że to sprzęgło bo ani ASO mi tego nie potwierdziło ani mój mechanik.

waszek_rmc:
Czy ktos sobie poradził z problemem? Wymiana sprzegla wchodzi tylko w grę?

arcii111:
Dopadło mnie to brzęczenie. Z racji tego, że 26.11.14 wymieniałem przy okazji innej pracy komplet sprzęgła po jakimś tygodniu zaobserwowałem metaliczny pogłos występujący pod obciążeniem silnika 3 i 4 bieg. Dodam, że mechanik wstawił jakieś sprzęgło OYODO, ja sugerowałem inną markę. Czy ten komplet sprzęgła może być powodem dziwnych dźwięków?

Lepki:
Ja też miałem w zeszłym roku grzechotnika pod autem w zakresie 1500-1900 rpm, założyłem komplet Valeo i od 12kkm cisza, jak makiem zasiał  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej