Forum > Tucson JM
[Tucson] Dziwny hałas pod obciążeniem silnika
DANET:
Możesz popukać w cały układ wydechowy i dźwięk będzie podobny. Jeżeli miałeś takowe doświadczenie ze swoim autem to opisz więcej szczegółów, tylko większość tu pisze ze po wymianie sprzęgła hałas ustaje to znaczyło by że mechanicy robią nas w konia???? Tak jak opisywałem na początku mój mechanik stwierdził dokładnie to co Ty opisujesz że jest to problem w układzie wydechowym i że tym sie nie trzeba przejmować. Byłem z tym problemem w ASO w Olsztynie tam podnieśli samochód walili wszędzie gdzie tylko się dało sprawdzali cały wydech i na koniec stwierdzili że to skrzynia biegów!!!! i że mają świetny olej do skrzyni który pomoże w tych dolegliwościach tyle że nie mieli na chwilę obecną tyle ile mi było trzeba a cena którą powiedzieli za litr powalała na kolana, więc może jest trochę racji w tym co piszesz sam już nie wiem co o tym myśleć. Czekamy wiec może ktoś definitywnie rozwiąże ten problem.
Virtualer1:
Miałem również takie objawy, ale głównie podczas przyspieszania. Posłuchałem rady mojego mechanika i wymieniłem całe sprzęgło - problem zniknął.
Pozdrawiam
DANET:
--- Cytat: "Virtualer1" ---Miałem również takie objawy, ale głównie podczas przyspieszania. Posłuchałem rady mojego mechanika i wymieniłem całe sprzęgło - problem zniknął.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
No wiec właśnie i tak co po niektórzy się wypowiadają że po zmianie sprzęgła problem znika, sam nie wiem co o tym myśleć bo wymiana sprzęgła to nie mały koszt.
Czekamy na dalsze wypowiedzi
MERLIN:
Hejka - tak z wszystkich wypowiedzi wynika ze jest to meczące lecz nie groźne, dobry grajek i subwoofer ,uwolni ciebie od tych męczarni :mrgreen:
DANET:
--- Cytat: "MERLIN" ---Hejka - tak z wszystkich wypowiedzi wynika ze jest to meczące lecz nie groźne, dobry grajek i subwoofer ,uwolni ciebie od tych męczarni :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---
Można i tak, ale tak serio w moim przypadku gdy mam szybę spuszczoną to dzwięk jest tragiczny jakby skrzynia miała się zaraz rozwalić.
Nawigacja
[#] Następna strona