Dodano: 2016-07-11, 05:52
Ja bym sprawdził temp. czujników przy dpfie przy różnych obrotach oraz ciśnienie różnicowe. PS. Nie wiem jak zrobić to torquem (mam advanced lt for hyundai, z chęcią się dowiem jeśli jakoś można), na fotce powyżej widać, że czym innym sprawdzałem.
[ Dodano: 2016-07-11, 05:54 ]
PS zajrzeć od spodu i przejrzeć kabelek między dpfem i kątem sam możesz, u mnie urwana była jedna żyła.
[ Dodano: 2016-08-01, 16:40 ]
Chciałem poprawić i pogorszyłem. Miałem błąd P2002 i po naprawie kabelka (rozłączony/urwany od czujnika przy dpfie) błąd P1405 zniknął, auto zaczęło spalać mniej ok. 2l (prawie) i ciągle nie jeździł na dopalaniu dpfa (tak zgaduję). Ponieważ P2002 ciągle się palił i to mnie trochę drażniło, a dodatkowo chciałem wiedzieć czy mam ten dpf czy nie, to pojechałem do chłopaków z Łowicza (vtech.pl) i poprosiłem o pomoc. Niestety z dostaniem się do dpfa był kłopot, stwierdzili, że raczej go nie mam i tyle. Przy okazji (chyba) prób dostania się do dpfa, odkręcania czujnika itp. błąd P1405 powrócił, a spalanie znowu wzrosło na stałe. Pojadę chyba do tych co mi lutowali ten czujnik, żeby raz jeszcze się mu przyjrzeli i ew. podłączyli prawidłowo jeśli się rozłączył. Na ten czas chciałbym tylko aby pozostał błąd P2002, a zniknął P1405 i spalanie wróciło do normy.