Autor Wątek: Żarówki w zegarach - Accent '00  (Przeczytany 23470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gordinho

• Gość
Żarówki w zegarach - Accent '00
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Lipiec 2009, 22:32:03 »
Czyli ja pewnie też miałem wbudowany. Te moje są sygnowane jako samochodowe i nie trafił ich szlag, są też raczej droższe niż takie zwykłe sprzedawane luzem więc uspokoiłeś mnie ;)

Jeszcze jedno pytanie, może niekoniecznie do tego tematu ale pośrednie... Mianowicie czy te diody świecące na biało można włożyć do lamp przednich zamiast postojówek świecących na żółto? Wiem że pasują i bedą działać natomiast chodzi mi o to czy policja się nie przyczepi...

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Lipiec 2009, 23:33:17 »
Co do plam w moich zegarach to teraz przyszedł mi do głowy jeszcze jeden powód, mianowicie przez diodę prąd przepływa tylko w jednym kierunku czyli może po prostu na odwrót podłączyłem diodę i możliwe że dokładnie w tym samym miejscu, w którym miałem przepaloną żarówkę (teraz sprawdziłem na prostowniku że jedna żarówka, która była zamontowana jest przepalona). Jutro pierwsze co to muszę wykluczyć tą opcję xD

marcusSE

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Lipiec 2009, 10:56:23 »
Gordinho spokojnie mozesz miec takie swiatla postojowe wazne aby swiecily na bialo ja tez mam wymienione postojowki na led,a co do tych fotek moich zegarow to cos nie bardzo mi wyszly ale wkleie takie jakie sa.
hm no tylko nie bardzo wiem jak je tu moge wkleic ?

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Lipiec 2009, 13:53:35 »
Cytat: "marcusSE"
hm no tylko nie bardzo wiem jak je tu moge wkleic ?

www.imageshack.us tam wrzucasz fotki, pojawiają Ci się linki i kopiujesz link opisany jako do forum, wklejasz tutaj i gotów.
Wiem że mogę mieć takie zamiast postojówek technicznie rzecz biorąc ale chodzi mi o natarczywych panów policjantów, czy mogą się tego doczepić?
A ja problem w swoich zegarach rozwiązałem, rzeczywiście w miejscu gdzie przepaliła mi się żarówka na odwrót podłączyłem diodę i nie świeciła, teraz jest o niebo lepiej i efekt jest super.
Co do rozkręcania zegarów to nie miałem takiej potrzeby ale ponieważ zobowiązałem się do zrobienia fotek z Tego, z ciekawości rozkręciłem te zegary ale ten proces jest tak dziecinnie i banalnie prosty, że nie widzę sensu żeby wklejać fotki czy robić manuala, po prostu robimy all intuicyjnie.
kml, jeśli jednak chciałbyś te fotki i manuala to napisz, wyśle Ci to na PW ;)

marcusSE

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Lipiec 2009, 14:55:28 »

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Lipiec 2009, 18:18:06 »
Podświetlenie zegarów zrobione, nawet zabrałem się za demontaż konsoli i po 2 godzinach walki wyciągnąłem przycisk klimy. Mały tutek jak to zrobić w tym temacie: viewtopic.php?t=2908

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Lipiec 2009, 18:47:04 »
Cytat: "Gordinho"
marcusSE, a powiedz mi jaki efekt finalny dają te zielone LED? Bo ja na przykład zamontowałem sobie białe LED i dają fajny niemęczący kolor jasno-niebieski. Wrzucam fotki żebyście mogli sobie zobaczyć jak to wygląda ;)

[url=http://img329.imageshack.us/img329/258/p110709195502.jpg]Obrazek[/URL]

Ale nadal mam problem, który myślałem że zostanie rozwiązany przy zmianie żarówek. Mianowicie dostrzec można słabe podświetlenie prędkościomierza w obszarze 100-170 km/h oraz słabe podświetlenie wskaźnika poziomu paliwa...

[url=http://img195.imageshack.us/img195/6753/p1107091957.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://img195.imageshack.us/img195/1088/p1107091956.jpg]Obrazek[/URL]

Ma ktoś jakiś pomysł jak można to naprawić/poprawić ??? ;)

Masz wg mnie dwie możliwości

1)Dać mocniejsze żaróweczki
2)cały licznik rozkręcić i dodać niestandardowo 2-4 żarówki patrzyłem u siebie i takie coś jest nie trudne do zrobienia bo mam 2 liczniki i z tym drugim się bawię .
A ja mam u siebie tak zrobione podświetlenie :

A tak przy okazji pochwalę się co zrobiłem z poczciwego accencika :

kml

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 12 Lipiec 2009, 19:50:51 »
Cytat: "soviet100"
A tak przy okazji pochwalę się co zrobiłem z poczciwego accencika :

Tobie nie wstyd tego pokazywać publicznie????? Pomalowane na czerwono felgi i podjazd, bąble pod folią, odstający "wlew" paliwa i debilne naklejki w każdym możłiwym miejscu? A na deser 3 stop na spojlerze.

100% POLSKI AGROTUNING <ściana>

Gordinho

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 12 Lipiec 2009, 19:57:21 »
Masakra... Mnie by te bąble wk*****ły...

marcusSE

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 12 Lipiec 2009, 20:40:41 »
kml niezle skwitowane ale musze sie przyznac ze moj Accent tez ma 3 swiatlo stopu ale tak bylo od poczatku 8-)

kml

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Lipiec 2009, 20:46:39 »
marcusSE, o gustach się nie dyskutuje ale w tym wypadku... no i jeszcze polska flaga na drzwiach....

BTW: linki działają. Jakich diód użyłeś?

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Lipiec 2009, 21:08:16 »
Tylko że szyby robiłem sobie za 20 euro bo normalnie kosztuje to 350 euro więc nie będę tyle wydawał wlew paliwa racja muszę przykleić a na spoilerze stopu nie ma tylko też to muszę do porządku doprowadzić .

Polska flaga żeby było wiadomo kto jedzie :D

kml

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Lipiec 2009, 21:11:37 »
soviet100, weź postaraj się i zrób to DOKŁADNIE to od razu będzie inaczej wyglądać. Folie bylo samemu przykleić bo na taki odpier...l to szkoda było dać 20 E

Na 3 stop naklej folie odblaskową drogową czerwoną i to będzie to moze mialo sens albo starannie zamaluj.

marcusSE

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Lipiec 2009, 21:32:27 »
kml prawde mowiac nie pamietam dokladnego symbolu tych led pamietam ze byly wtedy 2 rodzaje tych zielonych ale sporo roznily sie odcieniem swiecenia (no i przyznaje ze tez byly to gotowce ) na marginesie jak robicie zdjecia w nocy aby ladnie wygladalo te moje fotki katastrofa cos ustawiacie w aparacie ?

kml

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Lipiec 2009, 21:46:08 »
marcusSE, ja ustawilem czułość na 400 i bardzo długi czas naswietlania. Aparat postawiłem na kierownicy i starałem się nie ruszać.

Czy ktoś wie gdzie w WARSZAWIE można kupić takie diody na miejscu? Poproszę o SPRAWDZONE namiary bo że gdzieś koło GUSu to wiem :)