i po co Wam ten szajs, lepiej kupić taką na szybkę, najlepiej 7 cali ... chociaż i tu czyhają różne niespodzianki ... moja skończyła subskrypcję w styczniu, teraz chciałem odnowić i za 3 miesiące (do stycznia) mam zapłacić tyle co za cały rok, bo oni inaczej nie sprzedają.
Cóż, nie każdy lubi przyklejać, odklejać, mocować i tak dalej. Osobiście wychodząc z auta nie zostawiłbym tak zamocowanej nawigacji na szybie. Uchwyt najlepiej też demontować - jest uchwyt - to nawi zapewne musi być gdzieś w aucie.
Poza tym - 7 cali gdzieś na szybie czy przymocowane do deski rozdzielczej? Widziałem takie cuda - wygląda komicznie.
Sam mam nawi do szyby, ale małą - chyba z 4 albo 5 cali ma. Mniejsza o to. Strasznie niewygodna - fakt, można wziąć w rękę i z nią gdzieś iść, ale po co? Bardziej optymalna na pieszy "rajd" jest nawi w telefonie.
W hujku mamy tego Blaupunkta. Dla mnie rewelka. Zero problemów.
W kolejnym aucie nie widzę możliwości abym nie miał nawigacji wmontowanej od nowości.
Co do aktualizacji - żadnych problemów z odczytem karty. Jedynie proces aktualizacji mozolny. Znaczy sama aktualizacja ok, ale zanim ten cały proces się odpali to chyba z 10 minut trzeba czekać aby się włączyło.
Subskrypcja roczna kosztuje 149zł, za Europę. Dwuletnia 259zł.
Dla porównania Navigon, którego mam - dwuletnia 99 Euro.
Więc cena jakaś powalająca nie jest.