dzisiaj zaktualizowałem mapy w nawigacji i po wsadzeniu jej do NY pojawiło się kilka problemów:
1) przycisk 'map' na panelu radia -> po 1 kliknięciu włącza się nawigacja. po 2. kliknięciu nie dzieje się nic (a wg instrukcji i tego co było poprzednio to radio wracało do poprzedniego źródła. schemat działania był taki: radio->'map'->nawigacja->'map'->radio. teraz na nawigacji się kończy)
2) Krzysiu już mnie nie wita. wcześniej przyciszał muzykę i gadał coś, że z nim zawsze dojadę do celu, czy coś takiego. po aktualizacji na 1s przycisza muzykę, tak jakby miał zacząć gadać, ale nic więcej się nie dzieje. nie sprawdzałem czy podczas nawigowania gada, bo wszystko robiłem na postoju.
3) po włączeniu nawigacji zniknął mi z lewego górnego rogu ekranu ten przycisk, którym można było wybrać źródło. tak samo jak na włączonej nawigacji nacisnę 'mode' na kierownicy to nic się nie dzieje, a wcześniej wyświetlały się kafelki z dostępnymi źródłami.
Ogólnie teraz żeby wyłączyć navi to muszę wejść w jej menu, przeskoczyć na 2 stronę i kliknąć 'wyłącz', a to powoduje, że przez jakieś 30-40s nic nie mogę zrobić, bo navi coś tam zapamiętuje itp. i przez ten czas wyświetla się info, żeby nie wyłączać zasilania.
jest to trochę upierdliwe z tym brakiem możliwości zmiany źródła, bo jak chcę zmienić stację radiową, to z kierownicy przy włączonej navi się nie da. trzeba wybrać zapamiętaną stację z ekranu.
spotkał się ktoś już z takim problemem? jakieś sugestie?
btw, nie próbowałem przywracać ustawień fabrycznych radia jeszcze.
jutro o ile się wyrobie, to postaram się podjechać do AS Blaupunkta, zobaczymy co powiedzą.