Autor Wątek: [ix35 EL] Hyundai Security System  (Przeczytany 24557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jacek2

• Giełda
[ix35 EL] Hyundai Security System
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Październik 2013, 07:18:48 »
Kosmos- to chodzi o odbojnik klapy silnika czyli maski, a nie klapy bagażnika... :?:

Kauczuk

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Październik 2013, 12:11:04 »
Kurcze dzięki za pomoc ale żaden z tych nie będzie pasował. Na rysunku masz, że przychodzą po 2 szt, a tu jest potrzebny jeden element. Zamówiłem sobie bałwanka ale okazał się za duży na ten otwór. Po za tym to są odboje. Pozostanie mi chyba telefon do serwisu z prośbą o przesłanie jeżeli będzie taka możliwość. Ewentualnie przy okazji sobie do nich podjadę.

valandil1

• Gość
gdzie dokładnie jest czujnik zamknięcia maski?
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Listopad 2013, 19:43:11 »
Witam Kolegów.
Mam to samo, co Kolega e-daniel, w związku z tym pytanie: w którym dokładnie miejscu znajduje się czujnik-krańcówka zamknięcia maski?

e-daniel

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Listopad 2013, 19:57:50 »
Na wzmocnieniu czołowym obok zamka. Są do niego doprowadzone dwa przewody. Na górze jest zakończony gumową okrągłą nakładką. Na masce w miejscu styku z czujnikiem jest również okrągły element gumowy (odbojnik).

asap3

• Gość
poszukuje bałwanka .
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Lipiec 2015, 22:24:00 »
Cytat: "Kauczuk"
Witam,

Aby nie powielać tematu zapytam tutaj. Mam ten sam problem co kolega e-daniel z tym, że u mnie nie mam elementu, który dociska czujnik zamknięcia maski. Czy ktoś mi podpowie jak to się nazywa bo chciałbym kupić gdzieś na allegro może ale nie wiem nawet jak tego szukać. Do serwisu mam 80 km i bez sensu gnać po 1 mała "gumkę" ;-) Element widoczny na zdjęciu prawy górny róg.

Czy udało ci się gdzieś kupić ?