Autor Wątek: [ix35 EL] Złamany zaczep do rolety  (Przeczytany 6230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Flerynka23

• Gość
[ix35 EL] Złamany zaczep do rolety
« dnia: 29 Maj 2015, 12:41:56 »
Witam,

złamałam zaczep do rolety. W serwisie dowiedziałam się, że możliwy jest jedynie zakup nowej rolety ( ok. 1800 zeta ).
Na allegro jest aktualnie do kupienia uszkodzona roleta. Pech, że złamany jest zaczep ten, który ja też mam uszkodzony ( lewy ).

Czy możliwe jest sklejenie tej plastikowej części ? Myślałam o miejscach gdzie spawają zderzaki.

Pozdrawiam

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Maj 2015, 14:37:41 »
Takie coś to pewnie łatwo skleją pistoletem do zderzaków. Do tego warto wtopić druciki dla wzmocnienia by lepiej trzymało. Pewnie koszt wyjdzie niewielki a po co kupować roletę.
Ja takie rzeczy kleję sobie lutownicą ale tu należy zrobić mocne łączenie więc lepiej dać do jakiegoś fachowca.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Maj 2015, 21:17:28 »
Flerynka dodaj tag tematu wg poniższej instrukcji.

Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maj 2015, 07:06:46 »
Na allegro masz do wyboru kilkanascie sztuk uzywanych rolet od 200zl w gore, spawanie moze byc dobrym rozwiazaniem aczkolwiek osobiscie proponowalbym zakupic bo naprawiana roleta w dluzszej perspektywie moze szybko wrocic do stanu sprzed naprawy.

Flerynka23

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Czerwiec 2015, 15:02:51 »
Bardzo dziękuje Kolegom za pomoc  :-D

slawjot

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Lipiec 2015, 21:12:55 »
Kup Distal może być rapid. Przygotuj najlepiej dwa twarde druty. Podgrzej zapalniczką lub nad gazem (oczywiście trzymając szczypcami) i wciśnij na gorąco w główną część jednocześnie z odłamaną. Uzupełnij szczelinę w złączu (bo taką należy zostawić jeżeli nie podtopiłeś obu łączonych elementów). Takie naprawy to PESTKA. Nie warto przepłacać. Robiłem bardziej precyzyjne naprawy. Bajpasów nie wstawiam :-D