Forum > Lantra / Elantra

[Elantra MD] Temat zbiorczy - eksploatacja Elantra MD 2011+

<< < (9/14) > >>

fishman4:

--- Cytat: "zukos" ---No i pytanie do użytkowników - montujecie listwy na drzwiach żeby nie zarysowali na parkingach?
--- Koniec cytatu ---

Z moich obserwacji (przynajmniej tego co widziałem gdzieś na allegro) wynika, że te listwy i tak są do zamontowania w takich miejscach że raczej niewiele pomogą. Chodzi mi o punkty potencjalnego styku z ciałem obcym ;)

makaronek: ładne felgi, też chciałem kupić coś nowego na wiosnę ale jakoś się nie mogę ogarnąć...

makaronek:

--- Cytat: "fishman4" ---
--- Cytat: "zukos" ---No i pytanie do użytkowników - montujecie listwy na drzwiach żeby nie zarysowali na parkingach?
--- Koniec cytatu ---

Z moich obserwacji (przynajmniej tego co widziałem gdzieś na allegro) wynika, że te listwy i tak są do zamontowania w takich miejscach że raczej niewiele pomogą. Chodzi mi o punkty potencjalnego styku z ciałem obcym ;)

makaronek: ładne felgi, też chciałem kupić coś nowego na wiosnę ale jakoś się nie mogę ogarnąć...
--- Koniec cytatu ---

dojkadnie, te listwy sa za nisko zazwyczaj, i drzwi sasiada wygiete w luk i tak walą nad nimi. Chyba ze sie zalozy jak w oplu astrze o szerokosci 12 cm paskudztwa to moze wtedy dzialaja, tylko nie wiem czy listwy juz wyjsciowo nie sa brzydsze od tych odbitek ;))

@fishman - dzieki za dobre slowo, potrzebowalem na szybko bo nie mialem w ogole letnich felg, do tego akurat vat mialem placic i dochodowy wiec dosc tanio wyszly w sumie ;))

Dziadzia40a:
Felgi są spoko. Ciekaw wzór także jest ok. Ja mam oryginalne Hyundaia srebrne alusy - 16stki i tu przyznaję Ci rację, że lepiej wyglądałyby 17stki ale nowych na razie nie planuje kupować.
Jedyne co chcę zrobić to ew. przemalować je (proszkowo) na czarny mat. Ciekawe czy będą one pasować do koloru samochodu (piasek pustyni), hmm? Koszt proszkowania we Wrocławiu to ok 400 zł.
BTW: ładny kolor (biały) ;)

fishman4:
Hej,
Wymienialiście już może pióra wycieraczek?? Jest coś co byście specjalnie polecali (bądź odradzali - równie interesująca informacja)? Ogólnie skłaniam się ku wycieraczkom płaskim...
Pozdrawiam
Rafał

dundy:
Własnie wymieniłem na wycieraczki płaskie Oximo, polska produkcja podobno, wyglądają solidnie, z tego co widzę to dobrze zbierają, a i cena normalna - za komplet 40zł

http://wycieraczkioximo.pl/index.php?id_category=369&controller=category

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej