Forum > Lantra / Elantra

[Elantra MD] Temat zbiorczy - eksploatacja Elantra MD 2011+

<< < (8/14) > >>

dundy:

--- Cytat: "zukos" ---
Czy można wyłączyć poduszkę pasażera?

No i pytanie do użytkowników - montujecie listwy na drzwiach żeby nie zarysowali na parkingach?
--- Koniec cytatu ---

Otwórz drwi pasażera i z boku deski rozdzielczej masz wyłączanie poduszki powietrznej - kluczykiem.

Nie montowałem listew, przez ponad 2 lata była tylko jedna wgniotka jak na razie:) Ale już naprawiona. Ogólnie blacha bardzo miękka, i lakier słaby, jak w większości nowych samochodów.

U mnie przejechane 35tys, nic nie trzeszczy.
Samochód osiągi ma całkiem przyzwoite, jeszcze nigdy mi nie zabrakło mocy.
A przy wyprzedzaniu takim samochodem niestety dosyć często trzeba używać trójki, zależy od prędkości oczywiście.
Nie zauważyłem żadnego "męczenia" silnika. A i do odcięcia nieraz się poleciało.
Piłowanie do 5tys?? Jakie piłowanie? Jak się chce trochę dynamiczniej pojechać to niestety trzeba kręcić, taki silnik.
Samochód prosty, niezawodny, nie ma co się psuć.
Wymieniłem tylko radio na chińczyka z nawigacją i innymi bajerami, bo brak RDS uważam za przegięcie ze strony Hyundaia.

Dziadzia40a:
Potwierdzam i podtrzymuje, blacha miękka jak plastelina a lakier delikatniejszy od tych na paznokciach mojej kobiety .... Mimo, że bardzo dbam o samochód to parkingowe ryski i otarcia już są...  :-/  - co najgorsze - nie z mojej winy.

zukos:

--- Cytat: "dundy" ---
Otwórz drwi pasażera i z boku deski rozdzielczej masz wyłączanie poduszki powietrznej - kluczykiem.
--- Koniec cytatu ---

Czy mógłbyś wrzucić zdjęcie jak to u Ciebie wygląda? Bo ja nie mogę namierzyć. Może w mojej wersji tego nie ma :(

dundy:

--- Cytat: "zukos" ---
--- Cytat: "dundy" ---
--- Koniec cytatu ---

Czy mógłbyś wrzucić zdjęcie jak to u Ciebie wygląda? Bo ja nie mogę namierzyć. Może w mojej wersji tego nie ma :(
--- Koniec cytatu ---

Racja, pomyliło mi się z i20, tam tak jest.
Wygląda na to, że w Elantrze poduszki w ten sposób wyłączyć się nie da.

makaronek:
Kupilem felgi do E, troche odpustowe moze ale podobal mi sie wzor ktory tworza jak sie kreca ;)

LINK

zrobilem dwa bledy przy tym:
- 16' to jednak za malo
- za duzy profil opony (55)

choc tez na wieksze do hyundaia szkoda mi kasy szczerze mowiac, jak kupie lexusa to sobie wloze 18ki ;)

takze gdybyscie kupowali felgi:
- 17 najmniej
- 45 profil opony najwiecej
- spokojnie wchodzą i nie szorują z osadzeniem ET48 (fabrycznie ET45)
- rozstaw 5x114,3

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej