Forum > Accent
Przeróbki dolotu a zużycie paliwa
Vex:
Honda byla dla przykladu. Wkleilem Ci przykaldowy wykres z dwoma dolotami. Nadal nie odpowiedziales dlaczego ma sie poprawic sama gora albo sam dol.
--- Cytuj ---kolego po pierwsze ja tu nic nie pisałem o przeróbkach dolotu jedynie o stożku ( co napewno mi nic w charakterystyce nie zmieniło) sam też jeździsz/jeździłeś na stożku (filmik na youtube)
--- Koniec cytatu ---
Ja juz nie wnikam co kto pisal, ale nie piszce ze poprawi sie sama gora albo sam dol. Ja wiem na czym jezdze, ale nie twierdze ze wielkosc filtru wplywa na glosnosc :lol: no i na ksztalt charaktertystyki. U mnie raczej poszlo na plus i to nie na samej gorze, bo proba elastycznosci wyszla rownie pozytywnie, wiec wnioski latwo wyciagnac a pozostawibylm mity ktorych duzo na stronkach o "tuningu" gdzie od lat conajmniej 2002 wypisuje sie ze "stozek" pogarsza dol. Zle zrobiony pogarsza, wszystko.
szumi:
--- Cytat: "Vex" --- mity ktorych duzo na stronkach o "tuningu" gdzie od lat conajmniej 2002 wypisuje sie ze "stozek" pogarsza dol. Zle zrobiony pogarsza, wszystko.
--- Koniec cytatu ---
przecież w stożku nic nie zmieniasz kupujesz i wstawiasz czy chodziło Ci o firme stożka ?? ja mam jacky no i jak pisałem nic sie nie pogorszyło napewno a może zyskał, PS masz zrobione jakieś mody w dolocie jak tak to opisz jakie bo jestem zielony w tym temacie
Vex:
No nie zmieniasz i o to chodzi. Tylko jak ludzie sie takich rzeczy naczytaja to potem tak pisza na forach masowo. Inna sprawa ze w zeleznosci od filtru rozni sie przepustowosc i stopien filtracji. Widzialem w Norauto takie filtry, ze dziwilem sie jak tam moze sie przedostac jakie kolwiek powietrze :)
Od zawsze w "interncie" uchodzila teza ze jak wstawiasz stozek to polepszasz gore, pogarszasz dol. Ja poprostu sie z tym nie zgadzam. Pogarszac, polepszac to mozna przy przebudowie calego ukladu, w tym srednicy rury do przepustnicy. Najczesciej i tak konczy sie bardzo zblizona charakterystyka silnika o innej wartosci, co juz pisalem. KWestia tylko temperatury pobieranego powietrza. Jak bedzie z 60C to watrpie zeby bylo lepiej niz w serii :)
szumi:
to jak to z tym dolotem u Ciebie bo nie odpowiedziałeś masz jakieś zmiany jak tak to opisz jakie.
Vex:
Pisalem juz na forum. Jak nie tym to poprzednim.
Podsumuwujac jak nie obnizymy mocy to spalanie moze jedynie nieznacznie zmalec.
Nawigacja
[#] Następna strona