Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
[i20] Czy silnik 1248cm3 nadaje się na LPG ?
RaQu:
--- Cytat: "mielnicki1987" --- Jak wygląda kwestia spalania? Ile % więcej spali LPG od benzyny, lub konkretne wartości.
--- Koniec cytatu ---
Spalanie na gazie zawsze jest większe wynika to z wielu fizyko/chemicznych zależności gazu. Średnio spalanie LPG jest większe o ok 20% od spalania benzyny (przy Stechiometrycznej dawce paliwa)
--- Cytat: "mielnicki1987" ---Kwestia osiągów, czy spadek mocy jest zauważalny?
--- Koniec cytatu ---
Na dobrze wystrojonej instalacji LPG nie ma prawie różnicy lub jest ona niewielka i wynosi kilka % (instalacja IV Gen) które jest nieodczuwalne przez większość użytkowników. Wszystko zależy od tego jak ktoś tą instalację zamontuję a także od wielu innych czynników jak w jakim stanie są (filtr, świece, Kable WN itd.)
Czajen:
Witam. Nie chce zakładać nowego tematu, podpiąłbym się pod ten. Chciałbym założyć instalację LPG do i20 z silnikiem 1.2, 62kW, rocznik 2016 r. Czy na coś szczególnego powinienem zwrócić uwagę? Auto będzie częstym gościem w DE,więc chciałbym też taką instalację którą ogarnie nawet potencjalny niemiecki "magik". A montaż w Polsce z wiadomych względów.
Czajen:
Auto zagazowane na początku roku, instalacja która weszła BRC SQ 32. Do tej pory przebieg na LPG mam ok 16 tys.km, auto jest po pierwszym przeglądzie, wymianie filtrów itp. Spalanie na poziomie 8-9l/100km w zależności od warunków jazdy, także całkiem niezły wynik.
robaszek127:
Skoro chciałeś instalkę co wszędzie serwisują nawet typowy Helmut w stodole ją naprawi to trzeba było zakłądać staga. Brc jest świetne póki nowe i się nie psuje. Potem to części drogie a tykać tego się chcą tylko autoryzowane serwisy.
Sam mam brc 24 i raczej ponownie bym nie założył tej firmy jak dla siebie.
nadamus:
co do "badziewności" brc- mam taką instalkę w aveo (brc 24- rok 2008) i nie mogę narzekać. nalatane ponad 210 kkm i wszystko działa . do tej pory musiałem tylko wymienić zbiornik, (minęło 10 lat- homologacja) i wymienić po 176kkm membrany w parowniku. miałem też jedną poważną awarię- ze względu na słabą (nawet gorzej- bo bardzo słabą) jakość gazu wypaliło mi 2 gniazda i zawory i musiałem robić głowice. przyczyną był zanieczyszczony gaz który zatkał jeden wtryskiwacz lpg. po umyciu w myjce ultradzwiękowej wtryskiwacz wrócił do życia (i dalej chodzi) ale głowica już nie. ale za to wstawiłem wzmocnione gniazda (to było przy 135kkm) i myję wtryski co 30kkm (koszt to 80 zeta). do tego regularny (co 15kkm) przegląd ( wymiana filtrów i regulacja) jak widać regularny serwis to podstawa. co prawda mało jest warsztatów które to wstaawiają ale mają dobre opinie.
Nawigacja
[#] Następna strona