Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[i20] Czy silnik 1248cm3 nadaje się na LPG ?

(1/6) > >>

Lukaszp78:
Robię 20 000km rocznie i  założenie instalacji LPG jest ekonomicznie uzasadnione, nigdzie jednak nie mogę znaleźć informacji czy silniki 1248cm3 78KM (rok prod 2010) dobrze znoszą instalacje LPG.

Ed. Wydzielenie postu z kompletnie nieodpowiedniego miejsca. Następnym razem będzie ostrzeżenie. Tekla

Dodane: usunęłam dubel tematu, założony znów w złym miejscu. Posty scalone. Ostrzeżenie poleciało. Tekla

angal:

--- Cytat: "Lukaszp78" --- byłbym wdzięczny za informację.
--- Koniec cytatu ---

Ja również  :mrgreen:

tomek505:
Dobrze znoszą pod warunkiem, że instalacja jest dobrze założona i wyregulowana. Ja na gazie tym autem zrobiłem ponad 50kkm i i nie zaobserwowałem niczego niepokojącego.

Hants:
Nie znam języka germańskiego najeźdzcy na tyle dobrze, aby zrozumieć opisy 'napraw', ale 187 tankowań i spalanie poniżej 7 litrów LPG/100km wygląda całkiem obiecująco...

http://www.spritmonitor.de/en/detail/468273.html

Pisz w odpowiednim miejscu. Następnym razem będzie ostrzeżenie. ;)

djpit:
ja z koleji dość się naczytałem o LPG i hyundaiu, mam też Getza z fabrycznym LPG - istny koszmar ile razy było w naprawie z gazem przy 30tys.... nadal  nie chodzi gaz idealnie.

Nie mam mowy żebym założył LPG do i20, ponoć jakieś blaszki trzeba potem dokładać, regulować itd podliczając serwis jest to chyba nie opłacalne - lepiej kupić diesla i sprawdzić przed kupnem dokładnie, albo bulisz za Pb

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej