Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[i20] Czy silnik 1248cm3 nadaje się na LPG ?

<< < (2/6) > >>

kevin55:
Ja bym się nie zastanawiał, założyłem gaz tydzień temu i już mi się 150 zł zwróciło. Robię setkę za 18 zł a nie za 40 zł więc się opłaca.
Polecam BRC sequent 24.11, mało na razie zrobiłem ale jest ok, taki fabrycznie zakładają do hyundaia i do innych marek. Cena w Radomiu 2500 zł
Jak ktoś chce jeździć tanio i nie bać się, że się auto popsuje to polecam rower - najtańszy środek lokomocji.

robaszek127:
Zakładaj a nie myśl bo i tak po jakimś czasie zaoszczędzisz tyle, że kupisz sobie drugie auto :-D '
Ale co do instalki dawniej bym polecił brc 24 bo sam mam ale teraz już wiem, że lepiej zakładać dobry zestaw na stagu 300. Podobna cenowo ale tańsza w eksploatacji i ewentualnych naprawach.
Mam te brc i wszędzie mówią, że do tego wszystko drogie. Jeden wtrysk na allegro 210 a u gaziarza 350-400 a są 4. Są długowieczne ale do staga jest ogromny wybór wtryskiwaczy, łatwe ustawianie nawet można samemu wgrywać mapy wtrysku za pomocą kabelka.  
Do tego mam starszą wersję i nawet nie ma zapalania na gazie. Więc padnie pompa paliwa i samochód stoi. Nowsze mają chyba możliwość 5 krotnego zapalenia.

kevin55:
Co do ceny to BRC faktycznie tanie nie jest w serwisowaniu, ale za to podobno jest to trwała instalacja. Być może są lepsze.

BartBartez:
1.Scoupe - gaz BRC na mieszalniku - żadnych awarii - na gazie ponad 200 tyś km
2. Scoupe poliftowe - sekwencja BRC - żadnych problemów - jakieś kilkadziesiąt tyś km
3.Mercedes 190E - mieszalnik BRC - czasami strzały w kolektor jak to przy mechanicznym wtrysku
4. Coupe - sekwencja BRC - awaria wiązki elektrycznej LPG kilka dni po montażu - wymienione na gwarancji - ponad 130 tyś km na LPG i żadnych problemów - gazownik sam nie chciał wierzyć
5. Accent - sekwencja BRC - jak na razie trochę ponad 40 tyś km na LPG i żadnej awarii.
6. KIA Sportage - sekwencja BRC - jak na razie ponad 100 tyś km na LPG i jeszcze nie była na regulacji po 1000 km   ;-)
7. Druga Kia Sportage kupiona z instalacją BINGO i same problemy.
8.Berlingo kupione z instalacją nawet nie wiem jaką - same problemy.

Aut znajomych nie liczę, a jest ich ponad 20. Wszystko BRC zakładane u jednego gazownika - nikt się na awarie nie skarżył.
Do E46 też założę BRC.
Może i są lepsze instalacje ale nie mam zamiaru tego sprawdzać.

kml:
A propos gwarancji: mam założoną instalację z gwarancją na 100 km bez limitu czasu. W tej chwili po 5 tys km nie wyobrażam sobie płacić po 6 PLN za litr wachy. Instalacja nie jest w Hyundaiu tylko w innym samochodzie, uprzedzając pytania.

Dobrze zrobiona instalacja jest bezproblemowa tyle, że ja jechałem z wAw w okolice Gliwic żeby mieć to dobrze zrobione. Nie żałuje.  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej