Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[i20] Czy silnik 1248cm3 nadaje się na LPG ?

<< < (6/6)

Czajen:
No jak na razie się nie psuje. Fakt niewiele na liczniku, ale jest ok. Natomiast jeśli chodzi o wybór instalacji to rozważałem różne opcje, Stag również ale był problem prawny https://gazeo.pl/informacje/wiadomosci/Niemcy-zmieniaja-przepisy-koniec-montazy-w-Polsce,wiadomosc,9935.html. I sprawa się zamknęła. Zostało mi do wyboru BRC i Prins. Więc zdecydowanie wolałem BRC. Do "nadamus" gdzie czyścisz te wtryski? Jest jakaś firma która się tym zajmuje? Czytałem, że one są nierozbieralne.

nadamus:
czyszczę je w białymstoku w serwisie brc. w zwykłej myjce ultradzwiękowej. podłączają je do instalacji i wsadzają do myjki. czas trwania to ok. 30 minut ale wychodzą jak nowe. ale fakt są nierozbieralne ale też dość drogie (ok 200-250/szt) wiec dlatego warto je czyścić. z tego co słyszałem to wtryski brc produkuje keihen wiec to górna półka.

Czajen:
Super, dzięki za odpowiedź. Z pewnością mi się to przyda. No właśnie dużo dobrego czytałem o tych wtryskach, właśnie jeśli chodzi o wytrzymałość i trwałość. Cena mnie jakoś nie przeraża, skoro mam zrobić na nich sporo km. A skoro piszesz że da się je jeszcze czyścić to tym bardziej. Szerokości.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej