Forum > Pony / Excel
Problem, kontrolka CHECK ENGINE
T_O_M_A_L_A:
--- Cytat: "TA" ---Jak sprawdzić czy kostka w stacyjce styka i działa dobrze? Wystarczy tylko jak docisnę wtyczkę? Które kabelki zewrzeć by odpalił na chwilę pomijając stacyjkę dla sprawdzenia czy to nie jej wina?
--- Koniec cytatu ---
Wszystko masz w instrukcjach
--- Kod: ---http://www.osemka.p.lodz.pl/~rufens/hyundai/
--- Koniec kodu ---
TA:
Dzięki T_O_M_A_L_A i ociec.
Sprawdzę niedługo stacyjkę, pompę paliwa, zrobię też odczyt błędów i dam znać.
TA:
Witam ponownie, jak na razie próbowałem tylko zrobić sam odczyt błędów, cóż wyników niema. Po połączeniu pinu L-wire z masą, podczas gdy kluczyk jest w pozycji ON, by odczytać błędy tak jak to się robi w Scupe kontrolka nie zgasła, świeciła się nadal...
Czy ktoś wie jak samemu zrobić odczyt błędów w Hyundaiu Ponym z '91 roku? Może ma ktoś jakiś pomysł na to? Spróbuję zrobić to jeszcze tak jak się robi w Mitsubishi Galant'cie wg opisu na stronie z poradami Krzyżaka, może zadziała.
TA:
Cóż.. Witam ponownie. Próbowałem dziś znów odczytać błędy, po raz kolejny nie udało się. Próbowałem znów odpalić i tym razem są tu zmiany. Rozrusznik nie kręci. Słychać cykanie. Z obserwacji i nasłuchiwań wydaje się, że jest ono gdzieś w okolicach silniczka krokowego/przepustnicy, nie mam pojęcia jednak co dokładnie cyka. Mam przeczucie, że to wszystko jednak jest spowodowane przez ten silniczek krokowy. Gdy go wcześniej, jak jeszcze zapalał, a gasł, wyjąłem i przeczyściłem w denaturacie i sprawdzałem czy działa poprawnie to parę razy się zaciął. Jakie mogłyby być objawy w przypadku gdyby to on siadł?
Proszę o jakieś pomysły..
P.S. Teraz mi się przypomniało.. Przy próbie odpalania jak przekręcę kluczyk do pozycji zapłonu wszystkie kontrolki znacznie przygasają, niemal gasną. Wcześniej nie rzucało mi się to aż tak w oczy.
T_O_M_A_L_A:
Pewnie padł Ci akumulator, jak samochód nie jeździł, a Ty w czasie próby odczytów błędów zużywałeś prąd.
Nawigacja
[#] Następna strona