Forum > Pony / Excel

Problem, kontrolka CHECK ENGINE

<< < (5/5)

TA:
Do świec dochodzi napięcie.

P.S.
Zastanawiałem się czy nie został uszkodzony autoalarm, jednak po zerknięciu na jego schemat uznałem, że jedyne co on odcina to dopływ prądu do cewki, a że ja mam prąd na świecach muszę go mieć również na cewce czyli alarm działa poprawnie.

Proszę o jakieś pomysły. Co do filtru.. Gdyby był zapchany i nie dochodziło paliwo lub dochodziło w za małej ilości to by się działo tak jak w równoległym temacie użytkownika voodoo90 czyli autko zapalało by się i szarpało/gasło, ale zapalałoby. Tak wg mnie... No i nie świeciłaby się w tedy przy tych wahaniach obrotów kontrolka CHECK ENGINE.

T_O_M_A_L_A:
No to jak dochodzi paliwo i jest iskra to sprawdź sprężanie . Powinno być w miarę równe na każdym tłoku (no i większe niż 0 ). A jak to będzie w porządku no to chyba tylko komputer zostaje.

TA:
Coś wydaje mi się, że sam tego w żaden sposób nie dam rady sprawdzić.. Chyba, że się mylę?

Tak myślałem i zastanawiałem się jeszcze nad tym, że.. Skoro benzyna dochodzi do tej rurki i jest iskra, to możliwe, że nie dochodzić do tłoków... Pomiędzy jest wtrysk, a wtryski są kontrolowane przez jakieś elektryczne urządzenie od MPI... Sprawdzę przekaźnik od MPI w czarnej skrzynce koło silnika.. Można sprawdzić to jeszcze jakoś czy to wina tego urządzenia od MPI czy nie? //wiem, że to jakiś komputer, ale czy da się go jakoś sprawdzić by być pewnym, że to on?//

TA:
Problem spowodowany sterownikiem wtrysków. 2 kondensatory wylały. Tymczasowo wymienione, autko jeździ//tzn jest na chodzie, ale nie używam go na razie//, sterownik do wymiany, ponieważ kontrolka Check Engine świeci się teraz cały czas na włączonym silniku. Mechanik mówi, że to z powodu tego sterownika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej