Forum > ix35 EL

[ix35 EL] awarie i problemy z naszymi ix-ami35

<< < (4/6) > >>

Christo218:
Już zgłosiłem , zobaczymy co stwierdzą,,

Pozdrawiam

[ Dodano: 2012-02-02, 18:40 ]
W serwisie stwierdzili ,że zapalająca lampka jest spowodowana wadą maski , która podczas jazdy ulega drganią. Trzeba podkleić stelaż wzmacniający maski. Mam zostawić auto na 24 h.

Makosan:
Ja mam wersje napęd na przód ix35 i cały czas mam ostre stuki w przedniej lewej stronie samochodu (prawie przy kierownicy)  tak zwane metaliczne stukanie z przodu auta,
występujące przy jeździe po nierównościach czyli jeżeli auto wpada w tak zwany
rezonans, duża częstotliwość drgań powoduje że "coś o coś" się obija,
i wydaje naprawdę metaliczny dźwięk.
Nie słychać tego przy najechaniu na dziurę, to musi być ciągłość wybojów na pewnym odcinku drogi.

- Najgorzej to słychać jak jedzie się drogą brukową (kocie łby),
tak jakby dwa śrubokręty uderzały o siebie, dosyć mocno.
To tylko taki jeden problem.

jacek2:

--- Cytat: "Makosan" ---Ja mam wersje napęd na przód ix35 i cały czas mam ostre stuki w przedniej lewej stronie samochodu (prawie przy kierownicy)  tak zwane metaliczne stukanie z przodu auta,
występujące przy jeździe po nierównościach czyli jeżeli auto wpada w tak zwany
rezonans, duża częstotliwość drgań powoduje że "coś o coś" się obija,
i wydaje naprawdę metaliczny dźwięk.
Nie słychać tego przy najechaniu na dziurę, to musi być ciągłość wybojów na pewnym odcinku drogi.

- Najgorzej to słychać jak jedzie się drogą brukową (kocie łby),
tak jakby dwa śrubokręty uderzały o siebie, dosyć mocno.
To tylko taki jeden problem.
--- Koniec cytatu ---

Wisz przypomniałem sobie, że na starym forum ktoś opisywał podobne zjawisko. :evil:  :evil:  Usterka wyszła później przy jakimś przeglądzie, i okazało się że "fachowcy" z ASO przy poprzedniej wizycie zostawili jakiś klucz do śrub w przedziale komory silnikowej i on wydawał różne dźwięki na dziurach w momencie gdy auto podskakiwało na wybojach.... :roll:  :roll:

Makosan:
Ośmielę się i napiszę, że większość lub znaczna większość ix35 z napędem na przód ma problem z metalicznymi stukami przy jeździe na nierównościach.
Przypadek z kluczem niestety odpada.

Christo218:
Rozwiązano problem drgającej maski w moim aucie. Błąd produkcyjny polegał na użyciu zbyt małej ilości masy klejącej w stelażu wzmacniającym maskę. Zostawiłem auto na 24 w serwisie i naprawili tą usterkę. Wada może dotyczyć aut z początku produkcji z silnikiem benzynowym. Oprócz tego wgrali mi aktualizację sterownika silnika, skrzyni biegów oraz ESP.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej