Forum > Accent

[Accent LC] Dziury w przyśpieszeniu / warczący abs

<< < (2/11) > >>

kosmos2011:

--- Cytat: "wohoow" ---czy znacie jakieś testy którymi można stwierdzić czy dany czujnik jest sprawny ?
--- Koniec cytatu ---

http://www.forum.hyundaicoupe.pl/viewtopic.php?p=124844#p124844 może coś pomoże.

Kermit:
Myślę, że jak czujnik jest zabrudzony lub w złej odległości od pierścienia to nie koniecznie będzie sypać błędem.

[ Dodano: 2013-08-14, 22:31 ]
Info z mojej walki z ABS: Dzisiejszy dzień przyniósł nie wiele nowego. Wymieniłem pokiereszowany i pogięty czujnik. Wynik - bez zmian (wciąż przy lekkim hamowaniu w końcowej fazie zupełnie nie potrzebnie uruchamia się abs. Wciąż zero błędów pod tym kątem).
Koło poniedziałku albo może w sobotę trzeba chwycić za miernik i uzbrojony w wiedzę, którą podał na tależu Kosmos będę musiał przeglądnąć całą instalację.
Dla pewności dopytam jedynie o miejsce spoczynku centralki abs. Znajduje się tak jakby pod obudową filtra powietrza tuż przy pompie ABS? Right?

wohoow:

--- Cytat: "Kermit" ---Dla pewności dopytam jedynie o miejsce spoczynku centralki abs. Znajduje się tak jakby pod obudową filtra powietrza tuż przy pompie ABS? Right?
--- Koniec cytatu ---

Centralka jest dokładnie pod zbiorniczkiem płynu hamulcowego. Wtyczkę jest ciężko wyciągnąć( taką pomarańczową/czerwoną "zawleczkę" trzeba wyciągnąć do góry, jeśli nie chce wyjść wtyczka znaczy, że za słabo zawleczka wyciągnięta).

Właśnie skończyłem pomiary, trzy czujniki 1,410-1,418, jeden 1,390. W każdym razie w normie. Czyli znowu jestem w przysłowiowej dupie. Chyba pojadę do aso z tym wstrętnym autem :/

edyta

Czy ktoś się orietuje jak sprawdzić przepływomierz ? Znalazłem na elektrodzie jakie powinny być rezystancje tej śmiesznej diody ale nie wiem które to są piny we wtyczce.

Kermit:
Zadam głupie pytania : czujniki i pierścienie masz czyste? Jakie napięcie dają czujniki podczas ruchu kół?

wohoow:

--- Cytat: "Kermit" ---Zadam głupie pytania : czujniki i pierścienie masz czyste? Jakie napięcie dają czujniki podczas ruchu kół?
--- Koniec cytatu ---

W pierszym poscie pisałem że wszystko jest wyczyszczone, co do drugiego pytania...napięcie ? Mam rozumieć że znasz jeszcze jakiś inny test niż mierzenie rezystancji ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej