Forum > Accent
[Accent LC] Dziury w przyśpieszeniu / warczący abs
wohoow:
--- Cytat: "kadafi" ---Może powinieneś zrobić reset kompa i po adaptacji na zimnym troche pojeździć z różnymi obciążeniami.
--- Koniec cytatu ---
Reset rozumiem, 10 min z odpiętym aku a co to adaptacja ?
kosmos2011:
Najpierw wyłączyć wszystkie odbiorniki elektryczne i nie kręcić kierownicą potem uruchomić silnik (nie dotykać pedału gazu) i poczekać (kilkanaście minut) aż załączy się wentylator od chodnicy. Następnie jeździmy kilka kilometrów na różnych biegach z różnymi prędkościami i obciążenie.
kadafi:
U mie zmiany - po przewierceniu i wyczyszczeniu lekka poprawa - auto szarpało przez pierwsze 500-1000m i dalej w miare ok.
Wczoraj wieczorem zakleiłem otwór "dodatkowy" w przepływce i jeszcze raz przemyłem ją. Nie miałem juz czasu na jazde próbną i dzisiaj rano skubaniec nie odpalił. Po kilku próbach odpiecie klemy na 1s i zapalił od strzała, że do pracy byłem już prawie spóźniony pojechałem bez zadnej adaptacji i ku mojemu zaskoczeniu auto jechalo rewelacyjnie. Wczoraj też lekko poluzowałem linkę gazu - na śrubach bo na oko był ciutkę mocno napieta - nie wiem czy TPS ma aż taki wpływ na prace silnika.... ale może dawał juz jakiś pomiar przy teoretycznie zamknietej przepustnicy.
Zobaczymy jak bedzie po pracy?
wohoow:
Z ciekawości dzisiaj zrobiłem pomiar kompresji, 3 cylindry po 150 psi a ostatni (od akumulatora) 120. Pytanie zatem czy to na 100% uszczelka pod głowicą czy też możne być to wina np uszczelek przy kolektorach ?
Will:
calkiem mozliwe ze to uszczelka pod glowica chociaz moze to byc jeden z zaworow od spalin. mialem tak w swoim x3 jak auto stalo np 2 dni nieruszane i chcialem go odpalic to palil na 3 cylindry a 4 slychac bylo ze tylko przedmuchiwal paliwo w komin i po minucie chodzil juz normalnie na 4 cylindy. pokazalem to tacie i cos przy tej sprezynce od zawora robil i pomoglo
Nawigacja
[#] Następna strona