Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (71/74) > >>

ELETomek:
5.2 w trasie to całkiem nieźle. Ja żeby taki wynik osiągnąć musiał bym stosować jakiś ekodrajwing  ;-)  tzn piaty bieg i max 90km/h. Po za tym rzadko jeżdżę w trasy. Autko codziennie robi ok 25km przy zuzyciu ok 8L.

Start-stop tez mnie wkurza, a najbardziej to, że wyłączyć można go dopiero kiedy auto na to pozwoli  :-/

kri$:
Wyjazd nad morze, cześć autostradą, potem drogi lokalne. Średnia prędkość 78 km, 671 km do zatankowania. Przed wyjazdem zatankowałem E98. Na kompie wyszło 5.9, po zatankowaniu 6.09 l/100 km. Silnik wyraźnie cichszy na E98.

ELETomek:
Dziś wybrałem się na weekend do Skorzęcina ok 150km od mojej wichury. Po drodze chciałem sprawdzić czy 5.2L /100km jest do osiągnięcia i ....  ix20 nie ma z tym problemu. Jakby kto się uparł to zejdzie poniżej 5.0L wystarczy jechać przepisowo (do 90kmh) i nie wyprzedzać. Ale nie wytrzymałem całej drogi i skończyło się na 5.3L na kompie.

Obiboc:
No to i ja dopisze swoje 5 groszy co do spalania "Pikaczu". Miasto Tricyty lato dojazdy do pracy Gdańsk Sopot- Sopot Gdańsk.  równe 10l/100 i nic mniej nie chce być. silnik 1,4. Po za tym żadnych zastrzeżeń do auta.

Kudłaty_1975:
Mi średnio po niewielkim mieście i wokół niego po lokalnych drogach wychodzi tak 6.4 litra, zimą pod 7 potrafi podejść. Jak do tej pory mój rekord bez większych starań trasa spod W-wy do Krakowa, przy okazji pozdrawiam Krakusów  :)), to 5.3 litra. Ale jazda dostojna 100 - 110 km/h. Silnik 1.6. Nie czytałem od samego początku tego postu, ale chyba z silnikiem 1.4 trudniej osiągnąć niskie spalanie. A celowałem w 1.4, ale odradzono mi w salonie zakup z tego własnie względu. Osobiście spotkałem jednego Pana (w sumie sam mnie zaczepił z ciekawości co do spalania), który widząc jakie mam średnie spalanie powiedział, że Hyundaiowi nie odpuści i dalej będzie reklamował auto, bo jemu (to samo miasto), z silnikiem 1.4 auto pali aż 14 litrów na 100 km.  Także ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej