Forum > Tucson JM

"TERKOTANIE" - film. Czy to sprzęgło?

<< < (4/18) > >>

DarekTucson:

--- Cytat: "grzesiek2208" ---Drgania słychać tylko do 2tys obrotów. Łozysko oporowe nie wiem ile kosztuje ,caly komplet 550zł grzechem by bylo nie wymienic calosci jak to wszystko bedzie rozebrane. PS czekam na Wiadomosc czy wymiana pomogła nie zapomnij napisac.
--- Koniec cytatu ---

Przy przejściu z 1800-2000 obrotów.

grzesiek2208:
Dokładnie tak jak mówisz Cały komplet który wymieniasz  to: Sprzęgło , Docisk i łożysko oporowe. czekam na wiadomość

pede78:

--- Cytat: "DarekTucson" ---Przy przejściu z 1800-2000 obrotów.
--- Koniec cytatu ---

No to generalnie mamy podobny problem - dodatkowo sprawdź czy na biegu jałowym masz ten sam problem, czyli bez sprzęgła (bieg jałowy) próbujesz wrzucić jakikolwiek bieg - powinny pojawić się te same odgłosy terkotania. Ja w przyszłym tygodniu wstawiam auto na wymianę sprzęgła. Dam znać czy pomoże. Nie mniej powiem, że trochę wydaje mi się to dziwne, aby była u wszystkich skrzynia biegów (jak twierdzą "mechaniory")? Ty masz jakieś podejrzenia? Diagnozowałeś to już?

DarekTucson:
Terkocze przy próbie włączenia biegu bez sprzęgła.Wychodzi na to że to wina skrzyni.A może wystarczy wyregulować linki?????

stan;:
koledzy jedno co zaobserwowałem w moim a mam go trzy lata to to że te auta terkocą nawet jak jeden wtrysk jest walnięty , przejmowałem się tym terkotaniem kiedyś ale na darmo bo po wymianie sprzęgła nic nie dało co prawda było lekko wybite ale mogłem dalej jeżdzić ta konstrukcja tak ma a kłopoty to skrzynia raczej jej konstrukcja szybko powstający luz na łożyskach co wystarczy sprawdzić na kanale luz na półosiach a jeżeli ktoś jechał Matriksem 1,5 crdi to usłyszał prawie podobne terkotanie mimo że to napęd na przód ale konstrukcja , ja już i reduktor wymieniłem i wał na chwilę wywaliłem  a teraz jeżdżę nim zawsze na wysokich obrotach w trasie pali mi 8/ 100 i udaję że że tego nie słyszę

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej