Forum > Tucson JM

"TERKOTANIE" - film. Czy to sprzęgło?

<< < (3/18) > >>

DarekTucson:
U mnie też terkocze ale jak wcisnę sprzęgło to cichnie.Czasami po kilku energicznych odpuszczeniach sprzęgła cichnie.Na czwartym biegu podczas jazdy słychać takie cichutkie terkotanie.Też się zastanawiam co to może być.

grzesiek2208:
Na biegu jałowym przy probie wrzucenia biegu bez sprzęgła słychać wyraźne drgania. Moj mechanizator Twierdzi ze to mogą byc sprężyny które sa na tarczy sprzęgła. Moje sugestie to łożysko oporowe na skrzyni. Kolego uzbrój sie w cierpliwość w przyszłym miesiącu wymieniam łozysko oporowe, sprzegło i docisk. Moja cierpliwosc sie juz do tego konczyla dam znac co z tego wyjdzie:)

[ Dodano: 2016-04-21, 20:39 ]
Piotrek wyslij mi film na maila bo tutaj nie dziala

pede78:
Ja od 3 tygodni "przeczytałem cały internet"  w tej kwestii :) :) :) Osobiście stawiam na sprzęgło na podstawie uśrednienia informacji i objawów. Ja oddaję auto w przyszłym tygodniu - wymieniam sprzęgło u mojego mechanika, który twierdzi, że na 100% to jest ten problem. Nie mniej mam obawy czy to aby nie skrzynia bo koszty duuuże... A powiedz orientujesz się jaki jest koszt samego łożyska oporowego? Bo rozumiem, że to część od skrzyni biegów a nie część sprzęgła? Sorry jestem laikiem w mechanice :)

[ Dodano: 2016-04-21, 21:17 ]

--- Cytat: "DarekTucson" ---U mnie też terkocze ale jak wcisnę sprzęgło to cichnie.Czasami po kilku energicznych odpuszczeniach sprzęgła cichnie.Na czwartym biegu podczas jazdy słychać takie cichutkie terkotanie.Też się zastanawiam co to może być.
--- Koniec cytatu ---

Drgania u Ciebie słychać w pełnym zakresie obrotów, czy tylko między 1500  -2000?

grzesiek2208:
Drgania słychać tylko do 2tys obrotów. Łozysko oporowe nie wiem ile kosztuje ,caly komplet 550zł grzechem by bylo nie wymienic calosci jak to wszystko bedzie rozebrane. PS czekam na Wiadomosc czy wymiana pomogła nie zapomnij napisac.

pede78:
Jasne - na pewno napiszę, bo ostatnio wszedłem w polemikę z mechanikami bo w 2 warsztatach na 4 mówili, że skrzynia. Generalnie nikt nie był pewny, w tym ASO. Co do wymiany sprzęgła - ja wymieniam komplet, tylko myślałem, że chodzi o komplet sprzęgła + łożysko oporowe. Rozumiem, że łożysko oporowe jest w zestawie ze sprzęgłem?
Pozdr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej