Forum > Tucson JM

"TERKOTANIE" - film. Czy to sprzęgło?

<< < (2/18) > >>

Virtualer1:
W 113km Dieslu nie ma dwumasy. To pewnie sprężynki w tarczy sprzęgła mają luz - typowa przypadłość.
Rozwiązanie: Wymiania sprzegła ( najlepiej na VALEO )

y4r3k:
Dlaczego filmik jest prywatny ? Chętnie bym to usłyszał.

pede78:

--- Cytat: "Virtualer1" ---W 113km Dieslu nie ma dwumasy. To pewnie sprężynki w tarczy sprzęgła mają luz - typowa przypadłość.
Rozwiązanie: Wymiania sprzegła ( najlepiej na VALEO )
--- Koniec cytatu ---

Witam wszystkich,
Pierwszy raz na forum. Mam problem, podobnie jak kilku z Was miało lub ma ten sam. Otóż przy obrotach 1500 - 2000 słychać dziwne terkotanie, jakby zderzak był niedokręcony lub blacha się poluzowała. Żaden mechanik nie jest w stanie ocenić bez demontażu sprzęgła i skrzyni co to jest. Sprawdziłem i mam podobnie jak niektórzy z Was - przy załączeniu 4x4 dzwięk ustaje. W serwisie ASO wskazali na skrzynię, ale nie są pewni. Znajomy mechanik stwierdził, że to sprzęgło może być. Czy u Was też niósł się dźwięk aż na skrzynię biegów? Dzięki za każdą informację.

grzesiek2208:
Witam dołączam sie do tematu u mnie to samo:D przy niskich obrotach terkocze jak by cos bylo luźne, pojeździłem po mechaniorach i wedlug nich to sprzęgło do wymiany. Mam 113km diesla bez dwu masy  i bez filtra cząstek stałych. W przyszłym miesiącu wymieniam sprzęgło i dam znac czy przeszło.

pede78:
grzesiek2208 - U mnie podobnie - diesel 113km, brak dwumasy. Zostawiłem go ostatnio na serwisie ASO i nie są do końca pewni - mój "nadworny mechanik" twierdzi, że sprzęgło. ASO - albo sprzęgłom albo skrzynia. Spędza mi to sen z powiek.
Mam do Ciebie pytanie: czy jeśli Twój Tucson jest na biegu jałowym, nie wciskasz sprzęgła i tylko próbujesz wrzucić jakikolwiek bieg - również terkocze? Sprawdź jak możesz i daj znać

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej