Forum > Tucson JM

"TERKOTANIE" - film. Czy to sprzęgło?

<< < (5/18) > >>

pede78:
Wymieniałeś reduktor? Jaki był koszt? Czy regenerowałeś? Dzięki za info zwrotne w kwestii reduktora.

grzesiek2208:
co z Tym sprzęgłem?? jest różnica? wymieniłeś?

pede78:
Jeszcze auto nie odebrane z powodu przysłania złego simmeringu.. :(

[ Dodano: 2016-05-15, 13:36 ]
To takie podsumowanie z mojej strony w tym wątku: auto odebrane, terkotanie zredukowane do 80%. W środku auta terkotania całkowicie brak! Nie mniej na zewnątrz przy małej prędkości, słuchać mimo wszystko jeszcze metalowy dźwięk. Szczególnie po spuszczeniu szyby i przejeździe między budynkami. Dodam, że skrzynia biegów chodzi bardzo dobrze! Podczas wymiany sprzęgła dodatkowo rozebrano reduktor z powodu wycieku i naprawy simmeringu. Nie mniej w dużej mierze za terkotanie odpowiada sprzęgło. Jednak trzeba dodać, że owe terkotanie może być różnie interpretowane przez każdego i czasami jest zestawem różnych dźwięków, z racji tego, że koło siebie jest wał napędowy, sprzęgło, skrzynia, półosie itd.

grzesiek2208:
A teraz podsumowanie z mojej strony wymienilem kompletne sprzęgło wraz z kolem zamachowym i terkotania brak, róznica ogromna szczegolnie podczas wciskania pedału i odczucie dziwne bo w koncu w aucie jest cichutko , za te metaliczne terkotanie odpowiadały luzne sprężyny na sprzęgle. Pozdrawiam :) operacja nieco droga, mysle ze jednak warto kazde auto ma jakies slabe punkty w Tucsonie to akurat sprzegło. Pozdrawiam ''pede78'' i dzieki za pomoc:)

Lepki:
Kupiłem auto, grzechotało, wymieniłem sprzęgło.
Przejechałem 25tyśków przez 2lata na nowym zestawie Valeo (łożysko+tarcza+docisk) i wczoraj mi mechanior powiedział, że łożysko oporowe już hałasuje. Rajdowcem nie jestem  ;-)
Ktoś to przerabiał ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej