Forum > Tucson JM

Zepsuta sonda lambda, duże spalanie, LPG

<< < (11/13) > >>

kosmos2011:
Taki błąd sam się nie skasuje kup lub pożycz taki interfejs http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6090&start=0

marcin899:
czek od tygodnia sie nie pali, sonda sprawdzana- działa prawidłowo, wszystko ok.
jednak zalane wtyczki.....
Pozdr

arcii111:
U mnie błąd p0133 się pojawiał. Regulacje wymiany sąd nic nie dawały. Sam wziąłem kompa i ustawiłem mu bogatszą mieszankę Lpg tak że czasem szarpnie przy 1500 obr jak daje gazu. Ale błąd zniknął a że spali 1 litr więcej. Lepiej 1litr więcej niż 0.5l za mało. Jak nie było lpg to nie było błędu.

igla:
Hej :)

Mam ten sam problem co wszyscy czyli P0133 ostatnio się pojawił jeszcze P0170.
Co do tej pory zrobiłem.
-Regulacja luzów zaworowych i naprawa uszkodzonej głowicy (wypalone gniazda zaworowe) - całym autem trząsło więc wypadało to zrobić.
-wymiana części układu wydechowego na której jest złącze elastyczne - uszkodziło się i trzeba było to już zrobić.
-wymiana wtrysków z OMVL niebieskich na BARRACUDY - OMVL przejechał już 100tyś na gazie więc wymieniłem.
-wymiana sondy Lambda, na używaną z samochodu który nigdy nie jeździł na gazie.

Gaz od pół roku reguluje sam (KME DIEGO) zauważyłem, że gdy mieszkanka była za bogata i szarpało przy przyśpieszaniu błąd nie wyskakiwał. Po dobrej regulacji auto pięknie jedzie identycznie jak na benzynie, ale wyskakuje CHECK ENGINE :)

I teraz moje podejrzenie. Czy ktoś z was zastanawiał się nad czyszczeniem lub wymianą katalizatora ? Według wielu osob katalizator wytrzymuje około 100-150 tyś i się zapycha. Może zatkany katalizator powoduje błędy na sondzie ?

Pytanie co do mapy benzyny.
Czy nie jest tak, że po usunięciu CHECK ENGINE, mapa wraca do ustawień fabrycznych ? Wszystkie korekty są na 0 ?

kajec:
Witam, a w czasie jazdy na gazie jakie masz korekty ltft oraz w jakim
 zakresie oscylują korekty stft?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej