Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Ścina przednie opony po obu stronach (wew/zewn

<< < (2/6) > >>

maciekw:
na parkingach będzie piszczeć, bo to taka farba. Szczególnie jeżeli parking i opony są czyste.

ozzyhw:
Tak wiem że tam łatwo piszczy, chodziło mi raczej że wyjątkowo mocno piszczy. Napisałem o tym bo takie były moje spostrzeżenia, nie wiem czy ma to coś wspólnego z problemem.
Skoro na 100% wykluczam ciśnienie w oponach, na 95% geometrię to co pozostaje?

Nie napisałem o moich być może "kosmicznych" pomysłach bo nie chciałem niczego sugerować.
Myślałem o niewłaściwej pracy mostu. Takie wycieranie opon miało by chyba miejsce gdyby most był zablokowany ale czy to jest w ogóle możliwe?

jaclwapl:
a może po prostu opony są złe? Może były przechowywane w niewłaściwy sposób i się odkształciły i dlatego zdarły się w nieodpowiednich miejscach? Jeżeli na brzegach nie ma bieżnika to znaczy, że opona źle pracuje a nie zawieszenie, mosty czy cokolwiek innego. Sprawdź ciśnienie na kilku różnych manometrach np. na różnych stacjach.

ozzyhw:
Opony były wymieniane wszystkie 4 sztuki równocześnie, na nowe. Zresztą tylne są teraz w doskonałym stanie. Ciśnienie sprawdzane i to nie tylko przeze mnie ale i u gumiarzy więc raczej nieprawdopodobne żebyśmy wszyscy się mylili.

felkner:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej