Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
MD13:
Usuwanie filtra wygląda tak:
Wywalenie wszystkiego co jest w środku i zamontowanie ponowne . masz wtedy przelot na wprost. Czasami ładują rurę przepustową w środku filtra . Do tego wywalenie w sofcie.
rudolf1976:
Witam wszystkich, czy jest ktoś w stanie ostatecznie potwierdzić lub zaprzeczyć, że podczas dopalania DPF-u w i40 włączane są dodatkowe odbiorniki i można założyć diodę led która będzie o tym informowała.
weuek:
Że też się ludziskom chce wikłać w te depeefy...
Oreg0n:
Nie jestem ekspertem ale opisze to co widziałem. Dojeżdżałem swoim autem do pracy codziennie 55 km w jedną stronę przez 5 lat. Trasę znałem jak własną kieszeń. Zawsze jeździłem na tempomacie , prędkość ustawiona na 100km/h. Obserwując chwilowe spalanie wielokrotne obserwowałem znacznie zwiększone spalanie w tym samym odcinku trasy. Myślę, że w tym momencie był wypalany DPF.
Może się mylę ale tak to interpretowałem. Zmieniłem pracę i dziś mam 5 km w jedną stronę. Nie jestem w stanie stwierdzić kiedy i czy w ogóle DPF jest wypalany. 1,5 roku jednak bez żadnych problemów. Zobaczymy jak będzie dalej.
Rbodek:
A w jaki sposób za pomocą interfejsu np takiego https://allegro.pl/oferta/interfejs-skaner-diagnostyczny-kia-hyundai-polski-9866479773 można sprawdzić stopień zapchania filtra DPF?
Nawigacja
[#] Następna strona