Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
miko:
--- Cytat: rudolf1976 w 21 Listopad 2020, 14:47:02 ---Witam wszystkich, czy jest ktoś w stanie ostatecznie potwierdzić lub zaprzeczyć, że podczas dopalania DPF-u w i40 włączane są dodatkowe odbiorniki i można założyć diodę led która będzie o tym informowała.
--- Koniec cytatu ---
Temat bardzo długo wałkowałem : W i40 nie ma nic co w łatwy sposób dawało by ci informację o rozpoczęciu procedury dopalania poza wzrostem chwilowego spalania. Stosowanie aplikacji Terque, czujnik temperatury spalin z Alliexpress to jest dobre rozwiązanie - w sumie to idalne. Kiedys o tym więcej napiszę
mariuszi40:
Zainstaluj sobie Car Scanera i obserwuj poziam sadzy gdzy rosnie to sie zapycha gdzy spada to sie wypala ja tak jeżdżę od 8 miesiecy po mieście i nie przybywa mi oleju . Jak zaczyna wypalać poprostu jeżdże jak głupi aż sie nie skończy wypalanie
szyby1:
Mariuszi40 jak dokładnie nazywają sie te parametry w apk CarScaner napisz żebym wiedział na co zwracać uwagę podczas jazdy,a najlepiej wklej jakieś fotki .Dzięki z góry.
piejar:
Wyszukaj sobie profil połączenia możliwie bliski do swojego silnika. Poziom sadzy to może być soot level albo soot load. Proces wypalania można wyczuć po wzroście temperatury spalin albo po pojawieniu się wtrysku "post injection" - to jest dawka wtryskiwana na suwie wydechu, wypychana do DPF aby tam się to paliwo zapaliło. Kiedy wypalania nie ma to "post injection" jest równe zero.
rudolf1976:
Tak to wygląda u mnie, radio na androidzie i car scaner pro.
Nawigacja
[#] Następna strona