Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (160/168) > >>

hyubi:
MK33 kiedyś pytałem na fb grupa hyundai i40 o preparat Liqui Moly czy warto go dodawać do paliwa.
Odpowiedzi były różne, jednemu pomogło, drugiemu nie, a inni pisal że nie stosuj tego bo preparaty tego typu zawierają tlenek żelaza który później się nie da w żaden sposób usunąć z filtra.
Ja osobiście uważam że każdy lek ma skutek uboczny, z jednej strony pomaga a z drugiej szkodzi, i z tymi preparatami pewnie jest podobnie, coś kosztem czegoś.
Uważam że najlepiej jest wyprać filtr jak już się zapycha i wypala co 100km, niż stosować różnego rodzaju chemię zwłaszcza że pranie filtra dzisiaj już nie jest aż tak drogie, ja płaciłem 400zł pus 50zł adaptacja nowego filtra (podłączenie pod komputer).

MK33:
Ja nie wiem co pomogło. Czy to sprawka środka k2 czy preparatu do paliwa. Wydaje mi się, że zbyt mało przejechałem żeby to zasługa Liqui. Jutro wybiorę się na przejażdżkę i napiszę co komp wskaże.

hyubi:
Obserwuj też rury wydechowe, bo po użyciu preparatu K2 do filtra powinny beć lekko brązowe od popiołu.

noah61:
No ok. Ja np prałem filtr dwukrotnie. Wypalał dość często więc wyprałem, później wypalał co 400 km, a jak nożem odciąć po jakieś 20tyś km co 70km...

k3s4:
//www.youtube.com/watch?v=rwIZXunZM8E
czy ktoś robił podobne wypalanie i pamięta ile było nagromadzonej sadzy ? u mnie przed wypalaniem 8g i się zastanawiam czy to dużo czy mało ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej