Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
weuek:
Zgadza się! cztery lata miałem diesla bez depeefa (fabrycznie) i codziennie rano wąchałem jego smród spod ogona.
Ale i tak lepsze to niż z "sranie w banię" (zyliony postów na forach) z tym filtrem.
hyubi:
Tak jak pisałem wcześniej że mam zamiar zamontować w DPFie dodatkowy czujnik temperatury z wyświetlaczem, to w końcu znalazłem czas i zamontowałem.
Przy okazji oddałem DPFa do pralni w celu sprawdzenia go, DPF był zapchany w 45%, czyli można było jeszcze trochę pojeździć, ale ze względu że był wyjęty i pranie nie jest już aż tak drogie zdecydowałem się go wyprać, koszt 400zł.
Teraz pojeżdżę i zobaczę jak będzie sprawowało się urządzenie co zamontowałem, jak na razie zaniża temperaturę o około 30 stopni względem Torque, więc muszę brać poprawkę jak patrzę na zamontowany wyświetlacz.
Najważniejsze że teraz nie muszę obserwować spalania czy jest podwyższone, bo jak rozpocznie się wypalanie i wzrośnie temperatura to załączy się alarm.
bsbs:
A możesz napisać co to za termometr i do ilu stopni
hyubi:
Produkt chiński, działa do temperatury 950 stopni, jak każdy czujnik termopary typu K, przeznaczony do układów wydechowych EGT.
Można go kupić w Polsce lub na AliExpress za połowę ceny.
Czujnik jest wymienny, można w razie czego kupić lepszy polski, jest ich pełno np. firmy czaki.
https://www.olx.pl/oferta/forefront-egt-cyfrowy-temperatura-spalin-led-lcd-warszawa-CID5-IDwrWFR.html
MK33:
Taka sytuacja ----> odkąd jestem posiadaczem i40 czyli od czerwca zeszłego roku spalanie wynosiło w zaokrągleniu 7,4 litrów. Samochód jednak głównie jeździ na miejscu, na krótkich trasach. Gdy go kupiłem to jeszcze na wakacjach użyłem preparatu K2 do czyszczenia DPF. Odkręciłem czujnik temperatury i podałem tam preparat. Pojemnik był jakiś trefny i nie udało się "wpsikać" całości. Nie wiele to dało mimo, że po tym zabiegu jechałem około 300 km na wakacje.
Dwa tygodnie temu postanowiłem zrobić to samo. Jednak udało się podać calutki pojemnik. Lecz tym razem skusiłem się opiniami o dodatku Liqui Moly nr 2650 i wlałem go do zbiornika paliwa. W baku miałem około 80% paliwa a dodatek wlałem do zbiorniczka 5L. Od tego czasu byłem samochodem kilka razy w trasie po 30 km , tak licząc na szybko to zrobiłem z 400 km. Tu szok. Na komputerze po powrocie do domu średnie spalanie spada do 5,6L/100km. Nie wiem czy to błąd komputera, czy efekt czyszczenia którymś środkiem? W każdym bądź razie za jakiś czas zrobię tak samo.
I tu moje pytanie. Podawanie środka do paliwa zalecane jest co 2000 km. A jak często można czyścić DPF bezpośrednio tą chemią? Wydaje mi się, że można chyba dość często czy są jakieś ograniczenia?
Nawigacja
[#] Następna strona