Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (154/168) > >>

weuek:
Ja się właśnie tak bałem, że może mi się ten badziew śnić, więc diesla kupiłem bez tego. I utwierdzam się teraz w przekonaniu, że z tym nie kupiłbym.

hyubi:
Weuek ciesz się że DPFa msz wyciętego w swoim samochodzie, bo ostatnio o filtrze DPF piszą tak: Nowoczesne diesle kopcą na potęgę. Winne filtry DPF.
Tysiąc razy więcej zanieczyszczeń.
Do przekroczeń dochodzi podczas samoistnego czyszczenia filtra, gdy wypalana jest zbierająca się na nim sadza. Jak podkreślają badacze, wówczas do atmosfery trafia nawet tysiąc razy więcej szkodliwych substancji niż podczas jazdy w normalnym trybie.

https://www.bankier.pl/moto/nowoczesne-diesle-kopca-na-potege-winne-filtry-dpf-6210/?fb_comment_id=2814583028602272_2815062371887671&comment_id=2815062371887671

weuek:

--- Cytat: "hyubi" ---Weuek ciesz się że DPFa msz wyciętego w swoim samochodzie
--- Koniec cytatu ---

Nie mam wyciętego, tylko szukałem diesla fabrycznie bez tego. Do 2011 włącznie jeszcze istniały (nowe). A nowszych już nie ma, więc diesla już mieć nie będę.

MD13:
hyubi  też to czytałem. No przecież ten przekręt nie może być bez końca olewany. Teraz zaczną wywalać to badziewie bo z ekologią to nie ma nic wspólnego, a do tego jeszcze jest uciążliwe i szkodliwe dla silnika.

hyubi:
DM13 jak to jest prawda co piszą ostatnio o filtrach DPF, to kupujący samochody z  filtrem DPF zostali oszukani w celach zarobkowych przez ekologów i rządzących w Brukseli.
Zapłaciliśmy i ponosimy koszta z tym związane za coś co z ekologią nie ma nic wspólnego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej