Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (153/168) > >>

k3s4:
u mnie filtr DPF dopala sie co okolo ~120km wiec chyba spoko ;) aktualnie czekam na interfejs delphi zeby sprawdzic poziom zapchania filtra i bede myslal czy jechac zeby ktos to przeczyscil itd.. gdzies na zagranicznym forum hyundai i30 czytalem ze prawidlowo powinno sie wypalac co 500km ale nie wiem ile w tym prawdy..

Alfred:
Ja mam rocznik 2013 przebieg 120tys silnik 1.7 136KM. Przy przebiegu około 90 tys. miałem regeneracje DPF bo wypalał co 100km w mieście a na trasie co 150km. Po regeneracji w trasie co 500km w mieście miedzy 250-350 (bardzo krótkie odcinki). Ogólnie jak mi się zbliża ok. 500km od poprzedniego i nie mam w planach trasy to jadę na "S" i zawsze się wypala.

marcin_kutno:

--- Cytat: "k3s4" ---u mnie filtr DPF dopala sie co okolo ~120km wiec chyba spoko ;) aktualnie czekam na interfejs delphi zeby sprawdzic poziom zapchania filtra i bede myslal czy jechac zeby ktos to przeczyscil itd.. gdzies na zagranicznym forum hyundai i30 czytalem ze prawidlowo powinno sie wypalac co 500km ale nie wiem ile w tym prawdy..
--- Koniec cytatu ---

Czy na pewno  interfejsem delphi można sprawdzić poziom zapchania filtra w i40?

waszek_rmc:
Tez tak robię jak Alfred, w i40 robiłem tak przy ok 500 a w Santa kiedy przejadę 1000. Choć rekord miałem 1230 :). Generalnie w okolicach tych ilości km mam wypalanie. W Santa filtr chyba więcej przepuszcza. Widzę to czasem po końcówkach rury. Dzięki temu nie zapycha się tak często...

Alonzo_:
Czasami mi się ten filtr przyśni. Budzę się wtedy, serce wali, cały  spocony i wystraszony.... :shock:
Po chwili dociera do mnie, że to był tylko zły sen. I śpie dalej.  ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej