Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (139/168) > >>

ghost2255:
Zaden problem. Montujesz DPF, wgrywasz org sot do ECU i znow masz ekologiczny koszmar w aucie.

MK33:
No i o to chodzi. i jadę podbić przegląd a wieczorem znowu wymontowuję. Tylko czy to takie do ogarnięcia samemu w garażu? Chodzi mi o demontaż. Nie o soft.

ghost2255:
Chyba niezbyt latwo. Trzeba opuscic caly przedni wozek

kacluk1987:
Ale czego się boicie? Badanie na przeglądzie w benzynie jest robione analizatorem spalin.. w DIESLU badają tylko % zadymienia.. więc każdy SPRAWNY diesel bez Dpf spełnia normy bodajże euro4 więc przejdzie bez problemu.. W uk 3.0 bmw przechodziło bez dpf z podniesioną mocą- iluś moich znajomych tak samo ma...
Poza tym nawet auto z Dpf potrafi zakopcić..

Co jest najlepsze i dla diesla? Pozbycie się DPF i EGR i wtedy cieszmy się bezawaryjnością. Ja także czekam do 1 problemów z dpf i się go zpobywam razem z egr i celuję w moc ok 190koni.. tylko że w 2.0tdi..

Alonzo_:
Z badaniem to na dwa razy.
Sprawny silnik nie zakopci, powiem więcej - średni wynik zadymienia może mieć na poziomie 10% dopuszczalnej normy co jest super.
Tyle że brak dpfa czuć w spalinach/zapachu i zależy jak zrobi to fachura - od dołu, z kanału może być widać spaw.
Także kumaty diagnosta jak będzie wredny to będzie rył i znajdzie ślad na puszce to wpisze bana.
Nie wiem czy przy podejrzeniu możę się w obd wpinać sam. Wtedy to pozamiatane.
Jak się ma możliwość lepiej lecieć z tym na "tolerancyjną" stację.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej