Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (138/168) > >>

MD13:
scin10 mi po wywaleniu i podniesieniu mocy pali w mieście 8,2 do 9 l ( lato -zima) w trasie jak autostrada koło 6 z kawałkiem jak gdzieś bokiem to zejdę do 5,7 l . Nie kopci.

MasterMaximus:
Wycięcie tego pseudo ekologicznego wynalazku to jedyne słuszne rozwiązanie, nie ważne co byście z nim nie robili problemy i tak powrócą. W moim i40 po usunięciu DPF i podniesieniu mocy nic nie kopci, spełnia normy spalin, pali około 8l w mieście 6l na trasie. Jak silnik jest w dobrej kondycji dymku puszczać nie powinien.
No i w końcu człowiek może się cieszyć autem, a nie być wiecznym niewolnikiem sprawdzania wypalania i ile to już przybyło oleju w silniku.

przemekM:
witam a co z badaniami diagnostycznymi jezeli jest usuniety wklad dpf czy przechodzi normy? ja mam 1.7  116 km czy ktos mapowal ix 35 z  2011r

MD13:
Jak masz silnik zdrowy to prz chodzi bez problemu. Słyszeliście że w Australii dostają już mandaty za wypalanie DPF na postoju?  A ostatnio w Niemczech zrobili badania że stare ropniaki nie mają tak dużego wpływu na jakość powietrza w miastach. Całe te wymysły pseudo - ekologi tylko po to by ciągnąć od ludzi dodatkową kasę nic więcej.

MK33:
Gdybym miał pewność, że wycięcie nie będzie skutkowało mandatem lub tym że nie podbiją mi przeglądu to bym wyciął.  A czy jest możliwość DPF wymontować tak aby w razie "W" go zamontować? czy taki myk nie wchodzi w grę?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej