Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
kosmos2011:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/1800-kierowcow-ukaranych-za-wyciete-filtry-dpf/5mmwll
siemaniec:
Nie no Onet jest bardzo wiarygodny :mrgreen: W ciężarówkach to bardziej AdBlue niż DPF. DPF to nic innego jak zajeb.... ty biznes, oczywiście kosztem kierowców.
Przemek:
Polecam wycięcie tego dziadostwa. U mnie po przejechaniu 5 tyś kilometrow musiałem odciągnąć z silnika 2 litry oleju, filtr ciągle sie wypalał. Wyciołem filtr ora zrobiłem chipa przy okazji na 180 koni. Autko śmiga jak marzenie i spalanie spadło o ponad litr.
siemaniec:
--- Cytat: "Przemek" ---Polecam wycięcie tego dziadostwa.
--- Koniec cytatu ---
DPF jest jak pampers. Walisz w niego na maxa i wyrzucasz. Gów..no zostaje gdzieś wyrzucone. Gdzie tu ekologia.
waszek_rmc:
Chip można zrobić bez wycinania, u mnie oleju na szczescie nie przybywa, jeszcze. Mam nadzieje ze przez 3 tyg do planowanej regeneracji to się nie zmieni. Miałem jednostkowy przypadek ale to od wymiany było za dużo (200 ml) Nie jestem przeciwny wycinaniu, ale skoro coś jest zaprojektowane ze ma być to cała reszta jest zestrojona po to aby działało. A co z softem w waszych silnikach? Nie ma chyba wersji bez DPF wiec skąd zmodyfikowany soft? Ktoś na czuja powyłączać wszystko co z DPF związane? Czy może macie emulator?
DPF zrobiony przelot ( podobno dymi) czy dziurawiony? Koszt regeneracji jest jednak chyba niższy jeszcze, a planując jeździć 2-3 lata to jedno i to samo, chyba :)
Nawigacja
[#] Następna strona