Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
Alonzo_:
Mnie zastanawia jedno. Mam wrażenie, że u nas coraz częściej czytam o tych złych spalinach i normach potrzebnych (to raczej efekt ogólnej nagonki na dizle) i zastanawiam się kiedy zaczną trzepać tak uczciwie auta na przeglądach i na drogach z analizatorami i zabierać dowody?
Tylko to mnie powstrzymywac będzie przed wycięciem tego jak przyjda problemy.
Choć przyznam szczerze, że z wiekeim i kilometrami jak widzę i wdycham czasami z niektórych powycinanych chmury czarnego to zaczyna do mnie docierać że te filtry to nie jest taka do końcu głupia sprawa ;-)
Przemek:
Gdzie ta ekologia jak przed wycieciem mialem spalanie 7.3 litra na sto kilometrow a po wycieciu mam 5.5 litra.
waszek_rmc:
A dlaczego wyciąłeś? Bo był zatkany, bo sprawiał problemy... Podejrzewam, że regeneracja spowodowałaby ten sam efekt...
weuek:
--- Cytat: "Alonzo_" --- jak widzę i wdycham czasami z niektórych powycinanych chmury czarnego to zaczyna do mnie docierać że te filtry to nie jest taka do końcu głupia sprawa ;-)
--- Koniec cytatu ---
Pewnie widzisz takie, które tego filtra fabrycznie nie miały, jak mój. :-)
Przemek:
Byl juz tak zabrudzony ze ciagle sie wypalal przez co przybylo mi oleju w silniku. Przez 5 tysiecy ponad dwa litry. Dobrze ze zajrzałem do silnika bo inaczej coś by puścilo. Odciągłem olej z silnika i dałem do wycięcia filtra. Regeneracja podejrzewam że kosztuje tyle co wycięcie jak nie wiecej a i tak będzie się wypalał co ileś kilometrów. Zauważ że przy wypalaniu filtra jakaś ilość ropy dostaje się do oleju, tak wiec nie jeżdzisz na oleju tylko na mieszance oleju i ropy. W takiej sytuacji szybszemu zużyciu podlegają turbina, panewki, oraz inne elementy które powinny mieć dobre smarowanie.
Jeszcze jedna sprawa, proszę nie mylić regeneracji filtra z jego serwisowym wypaleniem, to są dwie rożne rzeczy.
Nawigacja
[#] Następna strona