Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
TomSzy:
yankee30, nie ma reguły, dużo zależy od stylu jazdy, rodzaju tras (miasto, autostrada..), stopnia zapełnienia, itd. itp... :roll: według instrukcji, książek i wszystkich eko to raz na kilka tysięcy (kilkaset) km, ale rzeczywistość jest często inna i potrafi to być nawet kilkadziesiąt km :-x
waszek_rmc:
--- Cytat: "weuek" ---Ilekroć czytam o depeefach, tylekroć gratuluję sobie, że nie kupiłem auta z tym gniotem na pokładzie. I nie kupię.
--- Koniec cytatu ---
też tak mówiłem, tez tak narzekałem.
Nie chciałem gazu - kupiłem, założyłem - nie załuje.
Nie chciałem diesla - kupiłem i mimo DPF nie żałuje.
Wiadomo, każdy Żyd swój towar chwali.
Tylko Ty masz jakąs chyba fobię :) nie cierpisz diesli, nie cierpisz oświetlenia auta po otwarciu z pilota :)
[ Dodano: 2017-11-01, 18:41 ]
--- Cytat: "TomSzy" ---potrafi to być nawet kilkadziesiąt km
--- Koniec cytatu ---
No i tu chyba tak nie powinno być. Regeruję właśnie dlatego, że za częśto dopala - a nie, że są z nim jakieś inne problemy. Częste dopalanie ma swoje wady i to duuuuże. Zauważ,. że DPF jest blisko turbiny, co jakiś czas dodatkowa grzałka 650 stopni to też nie jest dobre
weuek:
Jeszcze nie jesteśmy skazani (bez wyboru) na filtry cząstek stałych, więc takie gadanie, że nie chciałem, a kupiłem jest dla mnie niezrozumiałe. A jak przyjazny jest w użytkowaniu, to sam tu przecież piszesz:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---
Dopala coraz częściej, oleju nie przyzbywa ale wk***ia mnie juz modlenie się i saprawdzanie podczas gaszenia auta
--- Koniec cytatu ---
:-)
waszek_rmc:
No fakt :)
Tylko, że nie chciałem kiedyś jak szukalem tucsona, a kupiłem gdy trafił się i40 z dieslem - bo cała reszta naprawdę OK. Tak więc mam, świadomie kupiłem ale coraz częstsze dopalanie jest wk**, a skoro jest sposób by naq kilkadziesiąt tysięcy km o tym zapomnieć to z niego skorzystam :)
siemaniec:
--- Cytat: "waszek_rmc" --- a skoro jest sposób by naq kilkadziesiąt tysięcy km o tym zapomnieć to z niego skorzystam :)
--- Koniec cytatu ---
Przecież jest sposób żeby się z tym "wziąć rozwód" na dobre. I polecam :)
Nawigacja
[#] Następna strona