Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
MD13:
Mariusz00-82 dokładnie tak miałem. A serwis co ma ci powiedzieć jak nasz auto na gwarancji?? Wymienimy ci dfp bo już jego końcówka. Raczej nie.
mariusz00-82:
Czyli którą opcję wybrałeś ? Czyszczenie czy usunięcie?
MD13:
Ja wywaliłem.
Venom:
--- Cytat: "mariusz00-82" ---Czyli którą opcję wybrałeś ? Czyszczenie czy usunięcie?
--- Koniec cytatu ---
jesli amsz czysty dpf to nie usuwaj. Od 2019 będziesz miał problem aby to auto komukolwiek sprzdeac bo będą inne przepisy i każdy spyta czy masz dpf . Może warto by spróbować wgrac nowy soft a przy okazji podkręcić go nieco na mocy? Po wgraniu noweg osoftu auto generalnie lepiej się sprawuje więc możeby pomogło .To co możesz zrobić najgorszego to wywalic dpf tym bardziej że dpf masz pusty zatem jaki sens go wywalać ?
[ Dodano: 2018-07-20, 07:14 ]
--- Cytat: "mariusz00-82" ---Do Hyundai Polska napisałem że auto zostało zostawione w serwisie też niech wspomogą serwis
[ Dodano: 2018-07-19, 14:45 ]
--- Cytat: "Pajaro" ---Ja przymierzam się do czyszczenia DPF- rozmawiałem już z "fachowcami" którzy się tym zajmują i mówili że po czyszczeniu DPF trzeba w sofcie ustawić że zamontowano nowy filtr. Może u Ciebie by to pomogło skoro jest czysty.
--- Koniec cytatu ---
Tylko auto jest na gwarancji zaproponowałem takie rozwiązanie ale serwis powiedział że stracę gwarancję na DPF
--- Koniec cytatu ---
2011 na gwarancji ? jakim cudem ?
[ Dodano: 2018-07-20, 07:28 ]
aktualnie regeneracja i czyszczenie dpf to naprawdę nie jest już czarna magia. I jeszcze coś odemnie. Moja i40 ma 240 000 przebiegu. ...240k. cały czas jeżdżę na oryginalnym dpf .90% jazdy to miasto odcinki 7-10 km. Na te chwilę nie mam żadnych problemów z dpf . Pewnie zimą go zregeneruje profilaktycznie . Twój przebijeg to żaden przebieg dla dpf . //www.youtube.com/watch?v=odyFtM7fFVw
mariusz00-82:
Hyundai jest z 09 .2014 roku błąd w opisie. Dzięki za radę z tym softem podpowiem dla kierownika serwisu że tu może być problem.Autko drugi dzień jest na serwisie i narazie nie dzwonią .Z tego co zauważyłem jak niema żadnych błędów to serwis ma problemy ze znalezieniem usterki . Już sam niewiem czy to ze mną jest coś nie tak czy z DPF jak już myślałem że rozkminiłem jego wypalanie i zawsze pilnowałem aby był wypalony do końca to zaczoł wypalać co 50 km :-/
Nawigacja
[#] Następna strona