Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (49/168) > >>

Pajaro:
Ja nadal nie do końca nie rozumiem jak jesteście w stanie stwierdzić czy się filtr wypala czy nie. Jeżeli nie wzrasta Ci poziom oleju i przy tym samochód nie pali 1 litr więcej to nie ma co szukać dziury w całym. Jeżeli jednak jesteś pewien że tak często wypala Ci się filtr to jedyna opcja to soft. Niech zapakują ustawienia fabryczne- tak jakbyś miał nowy filtr wsadzony.

mariusz00-82:
Widzę po aplikacji cały czas mam odpaloną i obserwuję jeszcze po pasku spalania łatwo zauważyć

Venom:

--- Cytat: "Pajaro" ---Ja nadal nie do końca nie rozumiem jak jesteście w stanie stwierdzić czy się filtr wypala czy nie. Jeżeli nie wzrasta Ci poziom oleju i przy tym samochód nie pali 1 litr więcej to nie ma co szukać dziury w całym. Jeżeli jednak jesteś pewien że tak często wypala Ci się filtr to jedyna opcja to soft. Niech zapakują ustawienia fabryczne- tak jakbyś miał nowy filtr wsadzony.
--- Koniec cytatu ---

a ty nie jesteś w stanie ? Auto pali ci X . W pewnym momencie przez jakiś czas pali X+ coś tam . Widzisz to na tym wyświetlaczu . Od takiej chwili zerujesz TRIP i za jakis czas to się ponawia i wiesz jaki dystans przejechałeś .Powiem ci ze ja tez bardzo sporadycznie to wyłapuje .Pewnie ze dwa,trzy razy mi sie to przytrafiło .Może dlatego ze mam blisko do autostrady i poprostu profilaktycznie od czasu do czasu wyskoczę na highwaya i przewietrze trochę dpf ;-)

[ Dodano: 2018-07-20, 08:21 ]

--- Cytat: "mariusz00-82" ---Widzę po aplikacji cały czas mam odpaloną i obserwuję jeszcze po pasku spalania łatwo zauważyć
--- Koniec cytatu ---

na jakiej aplikacji podglądasz ?

mariusz00-82:
Na torque tym płatnym plus zwykła najtańsza wtyczka

Venom:
aaa ok, mam wtykę ale torgue mam to za free.Musze  chyba kopic to co ty masz .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej