Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (47/168) > >>

Venom:
no to raczej nie jest standardowo  jeśli  masz pusty DPF. Powinno ci się wypalać tak co 200-300 km po mieście  przy niezapchanym .Dziwna sprawa .

Pajaro:
Ja przymierzam się do czyszczenia DPF- rozmawiałem już z "fachowcami" którzy się tym zajmują i mówili że po czyszczeniu DPF trzeba w sofcie ustawić że zamontowano nowy filtr. Może u Ciebie by to pomogło skoro jest czysty.

mariusz00-82:
Do Hyundai Polska napisałem że auto zostało zostawione w serwisie też niech wspomogą serwis

[ Dodano: 2018-07-19, 14:45 ]

--- Cytat: "Pajaro" ---Ja przymierzam się do czyszczenia DPF- rozmawiałem już z "fachowcami" którzy się tym zajmują i mówili że po czyszczeniu DPF trzeba w sofcie ustawić że zamontowano nowy filtr. Może u Ciebie by to pomogło skoro jest czysty.
--- Koniec cytatu ---

Tylko auto jest na gwarancji zaproponowałem takie rozwiązanie ale serwis powiedział że stracę gwarancję na DPF

MD13:
według mnie masz normalnie przy tym przebiegu zapachy już filtr, ja tak miałem. Oczywiście przebieg jest orientacyjny bo każdy będzie jeździł inaczej. Ale według mnie to masz już moment na :
- czyszczenie dpf,
- wymianę dpf,
- lub usunięcie,
dopalanie będzie ci się coraz częściej załączać.
Tak było u mnie przy podobnym przebiegu.

DPF to pojemnik na popiół , którego już po tym przebiegu masz sporo i że jest czysty to tylko to że jest dopalony ale popiół nadal tam jest i nic z tym nie zrobisz.

mariusz00-82:
Serwis sprawdzał przepustowość filtra DPF i jest wszystko ok.Tylko czy takie zapchanie nie powinno odbywać się stopniowo ??w moim przypadku z dnia na dzień zaczął wypalać co 50 km

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej